Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Διαδοχικές συναντήσεις Μεϊκόπουλου για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου
Διαδοχικές συναντήσεις Μεϊκόπουλου για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Διαδοχικές συναντήσεις Μεϊκόπουλου για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο ς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις 5 & 7.1. με τον πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου () και την πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου αντίστοιχα για το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και της διαχρονικής ανάγκης να υπάρξει ένας χώρος κατάλληλος, σύγχρονος και ικανός να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους πολίτες της Μαγνησίας, τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους και τους τους δικηγόρους.

Στη συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου συμμετείχαν ο πρόεδρος Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο αντιπρόεδρος  Αθανασάκης Γεώργιος και ο ταμίας Σαράφης Παναγιώτης.

Ο επεσήμανε στους παρευρισκόμενους ότι, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας απαντώντας σε σχετική του βουλευτή με την οποία ζητούσε τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου καθώς και να εξεταστούν οι στις οποίες κατέληξε η Ομάδα Εργασίας σχετικά με την καταλληλότητα χώρων για μετεγκατάσταση, αφού απέρριψε τις που έχουν γίνει για μεταφορά σε άλλες δομές (ΙΑΑΑ Βόλου, ΕΚΚ Βόλου), ενέμεινε στη θέση ότι το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είναι τελικά … κατάλληλο, με μόνη μάλιστα αναγκαιότητα λύσεις «ρετούς» υπό τη μορφή συντήρησης, αποκατάστασης και γενικής επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου και αυτές μάλιστα «εφόσον κριθούν αναγκαίες».

«Στη συνέχεια βέβαια ο κ. υπουργός απαντώντας σε τοπικούς βουλευτές της συγκυβέρνησης ανασκεύασε όσα είχε αναφέρει απαντώντας στην ερώτησή μου, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι σήμερα προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο», ανέφερε δεικτικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη σύγκλησης ευρείας σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων για την εξεύρεση μίας λύσης με κοινή αποδοχή.

Οι εκπρόσωποι του από την πλευρά τους, συμφώνησαν στη σύγκληση ευρείας σύσκεψης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία των θεσμικών φορέων της πόλης.

Σύμφωνα με τον ΔΣΒ στόχος είναι η εξεύρεση χώρου που να διαθέτει σοβαρές προδιαγραφές, σύμφωνες με τη νομοθεσία και τις ανάγκες της πόλης. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, είναι αναγκαία για τον ΔΣΒ η αξιοπρεπής συντήρηση και ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου με τη δέσμευση των αντίστοιχων κονδυλίων.

Στη συνέχεια ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της πανδημίας και της διαχείρισής της εκ μέρους της κυβέρνησης στον κλάδο, με τον πρόεδρο του ΔΣΒ να αναφέρει ότι ο κλάδος δεν έχει ανάγκη από επιδοματικές πολιτικές με αποζημιώσεις των 400€, αλλά από κατάλληλα μέτρα προσαρμογής της δικαστηριακής διαδικασίας, ώστε να διευκολύνεται ικανοποιητικά η δουλειά των δικηγόρων την περίοδο της πανδημίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε και με τον Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, όπου συνομίλησε με την πρόεδρο  Κατερίνα Ρεντζελά και την αντιπρόεδρο Φωτεινή Σουλδάτου.

Ο βουλευτής επανέλαβε την ανάγκη σύγκλησης ευρείας σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων για την εξεύρεση μίας λύσης με κοινή αποδοχή για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων να συμφωνούν και να αναφέρουν ότι δική τους πρόταση παραμένει η δημιουργία νέου κτιρίου σε νέο οικόπεδο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το υπάρχον κτίριο έχει πολλά στατικά, τεχνικά, τεχνολογικά, ηλεκτρολογικά προβλήματα με βασικό πρόβλημα αυτό της στενότητας των χώρων, όπου οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να εργαστούν εξαιτίας του συνωστισμού.

Για τον λόγο αυτό, κρίνουν ότι η προσωρινή λύση της ανακαίνισης δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, προτάσσοντας την αξιοποίηση των όποιων κονδυλίων για την ταχύτερη εξεύρεση κατάλληλου χώρου και διαμόρφωσης νέου Δικαστικού Μεγάρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση