Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Δ.Σ. συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου: Θετική η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας
Δ.Σ. συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου: Θετική η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας

Δ.Σ. συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Βόλου: Θετική η θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας

 

Θετική θεωρεί το Δ.Σ. του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων την θεσμοθέτηση της δικαστικής αστυνομίας που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό δικαιοσύνης, τονίζοντας την αναγκαιότητα φύλαξης των δικαστικών υπηρεσιών, που είναι πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας.

“Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά δεν θα μείνει κενό γράμμα. Έχουμε κακή εμπειρία από το παρελθόν όταν τα δικαστήρια εξοπλίστηκαν με μαγνητικές πύλες χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να αποσπαστούν αστυνομικοί για τον έλεγχο. Δεν μας βρήκε σύμφωνους η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες” αναφέρει σε σχετική το Δ.Σ. του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων και προσθέτει: “Πάγια θέση μας είναι η μονίμων υπαλλήλων σε όλους τους τομείς: π.χ. στην φύλαξη, την καθαριότητα την μηχανοργάνωση και την τεχνική υποστήριξη. Και αυτή έχει γνωστοποιηθεί πολλές φορές στο υπουργείο με επιστολές μας.”

Για το δικαστικό μέγαρο Βόλου

Εν αναμονή απάντησης στο έγγραφο της πολεοδομίας για την ακαταλληλότητα του δικαστικού μεγάρου οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση πως την επόμενη δικαστική χρονιά δεν θα ανεχθούν περαιτέρω καθυστέρηση στα αιτήματά τους.

Τέλος, το Δ.Σ. του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους του Πρωτοδικείου Γυθείου για το περιστατικό σε ακροατήριο του ποινικού τμήματος με ένοπλο μάρτυρα.

Μάλιστα συγχαίρει την αστυνομικό του ακροατηρίου για την στάση της και της εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, ενώ για τον δράστη επισημαίνουν: “ο νομοθέτης πρώτα ανοίγει ένα σχολείο και μετά ανοίγει μια φυλακή.”

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση