Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / «Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»
«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

Με πραγματικά και νομικά επιχειρήματα επιχειρούν και σήμερα οι συνήγοροι των θυμάτων στη δίκη της Χρυςής Αυγής να πείσουν το ότι πρέπει να παραστούν ως πολιτική αγωγή (να διεκδικήσουν αποζημιώσεις) και κατά των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνον τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής απαντώντας στην πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου που έχει προτείνει να υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής μόνον κατά εκείνων των κατηγορουμένων που έχουν προσωπική εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες μεταξύ άλλων τόνισαν:

Οτι τα εγκλήματα της ΧΑ έγιναν στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και χωρίς τη δομημένη οργάνωση του σκληρού πυρήνα της ΧΑ τα εγκλήματα δεν θα είχαν διαπραχθεί.

” Όλα αυτά προκύπτουν, επεσήμαναν οι συνήγοροι των θυμάτων,  από το βούλευμα το οποίο έχει δομή και συνοχή και αφορά όλους του κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν τη δίκη”.

“Με ποια λογική τα θύματα, πρόσθεσαν οι συνήγοροι, δεν μπορούν να στραφούν σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χ.Α, δηλαδή να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος της ΧΑ”.

 

Αποφυλακίζεται ο Π. Ηλιόπουλος

Αποφυλακίζεται Π. Ηλιόπουλος στις 11-7-2015 με το υπ. Αριθμ. 1013 βούλευμα λόγω 18μηνου και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

  • #αναπηρία και Πολιτική Ορθότητα #αναπηρία - https://t.co/1BJ9nONw7d -

  • Θανατηφόρο τροχαίο στην Ευξενούπολη Αλμυρού #θανατηφόροτροχαίο - https://t.co/QpgodRhMPd -

"Αλιεύοντας" την είδηση