Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»
«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

Με πργματικά και νομικά επιχειρήματα επιχειρούν και σήμερα οι συνήγοροι των θυμάτων στη της Χρυςής ς να πείσουν το ότι πρέπει να παραστούν ως πολιτική αγωγή (να διεκδικήσουν αποζημιώσεις) και κατά των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνον τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ με επικεφαλής τον .

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής απαντώντας στην πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου που έχει προτείνει να υπάρξει παράσταση πολιτικής αγωγής μόνον κατά εκείνων των κατηγορουμένων που έχουν προσωπική εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες μεταξύ άλλων τόνισαν:

Οτι τα εγκλήματα της ΧΑ έγιναν στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και χωρίς τη δομημένη οργάνωση του σκληρού πυρήνα της ΧΑ τα εγκλήματα δεν θα είχαν διαπραχθεί.

” Όλα αυτά προκύπτουν, επεσήμαναν οι συνήγοροι των θυμάτων,  από το βούλευμα το οποίο έχει δομή και συνοχή και αφορά όλους του κατηγορουμέ. Οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν τη ”.

“Με ποια λογική τα , πρόσθεσαν οι συνήγοροι, δεν μπορούν να στραφούν σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χ.Α, δηλαδή να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο της ΧΑ”.

 

Αποφυλακίζεται ο Π. Ηλιόπουλος

Αποφυλακίζεται Π. Ηλιόπουλος στις 11-7-2015 με το υπ. Αριθμ. 1013 βούλευμα λόγω 18μηνου και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χ και εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση