Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»
«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

«Χωρίς την ηγετική ομάδα της ΧΑ εγκλήματα δεν θα υπήρχαν»

Με πραγματικά και νομικά επιχειρήματα επιχειρούν και σήμερα οι συνήγοροι των θυμάτων στη δίκη της Χρυςής Αυγής να πείσουν το δικαστήριο ότι πρέπει να παραστούν ως πολιτική αγωγή (να διεκδικήσουν αποζημιώσεις) και κατά των κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν μόνον τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο ηγετικός πυρήνας της ΧΑ με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής απαντώντας στην πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου που έχει προτείνει να υπάρξει πολιτικής αγωγής μόνον κατά εκείνων των κατηγορουμένων που έχουν προσωπική εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες μεταξύ άλλων τόνισαν:

Οτι τα εγκλήματα της ΧΑ έγιναν στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και χωρίς τη δομημένη οργάνωση του σκληρού πυρήνα της ΧΑ τα εγκλήματα δεν θα είχαν διαπραχθεί.

” Όλα αυτά προκύπτουν, επεσήμαναν οι συνήγοροι των θυμάτων,  από το το οποίο έχει δομή και συνοχή και αφορά όλους του κατηγορουμένους. Οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να τεμαχίσουν τη δίκη”.

“Με ποια λογική τα θύματα, πρόσθεσαν οι συνήγοροι, δεν μπορούν να στραφούν σε βάρος της ηγετικής ομάδας της Χ.Α, δηλαδή να έχουν ευθύνη τα χέρια και τα πόδια και όχι ο εγκέφαλος της ΧΑ”.

 

Αποφυλακίζεται ο

Αποφυλακίζεται  στις 11-7-2015 με το υπ. Αριθμ. 1013 λόγω 18μηνου και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση