Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Μπλόκο του ΣτΕ στην απόφαση Σκουρλέτη
Μπλόκο του ΣτΕ στην απόφαση Σκουρλέτη

Μπλόκο του ΣτΕ στην απόφαση Σκουρλέτη

Μία ακόμα απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και συγκεκριμένα από το Ε΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, αρμόδιο για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εκδόθηκε για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Η απόφαση που φέρει αριθμό 3191 αφορούσε σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης και η σχετική υπόθεση δικάστηκε στις 3 Ιουνίου.

Η απόφαση του ΣτΕ αν και δεν αναφέρεται άμεσα στην πρόσφατη απόφαση του αρμοδίου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, εντούτοις τη μπλοκάρει καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφαίνεται ότι “είναι αβάσιμη η εγκυρότητα της ανάκλησης των τεχνικών μελετών του έργου” στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειωτέον ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών του – και πρόσφατων- έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης και της εξόρρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, κρίνοντας μεταξύ άλλων και τα περιβαλλοντικά θέματα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση