Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Μπλόκο ΣτΕ στο σχέδιο για το Σούνιο
Μπλόκο ΣτΕ στο σχέδιο για το Σούνιο

Μπλόκο ΣτΕ στο σχέδιο για το Σούνιο

Χωρίς επίπτωση στο σχέδιο ς της Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική εκτιμάται ότι είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας () εντός της εβδομάδας, με βάση την οποία έγινε δεκτή προσφυγή κατοίκων, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των διοικητικών πράξεων που ενέκριναν την ανέγερση συγκροτήματος 208 πολυτελών κατοικιών σε έκταση της εταιρείας στην περιοχή Πουνταζέζα στο .

Στην προσφυγή τους στο οι υποστήριζαν ότι η κατασκευή των επιπλωμένων διαμερισμάτων θα υποβαθμίσει έντονα το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις οικιστικές συνθήκες της Λαυρεωτικής. Το ΣτΕ δέχθηκε τη σχετική επιχειρηματολογία, κρίνοντας ότι τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα δεν επιτρέπουν την ανέγερση αυτοτελών τουριστικών κατοικιών, αν και επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, το ΣτΕ ακύρωσε ως μη νόμιμες όλες τις αποφάσεις που επέτρεπαν την κατασκευή των εν λόγω κατοικιών, κρίνοντας ότι από τα Προεδρικά Διατάγματα για τη Λαυρεωτική, κ.λπ., συνάγεται ότι «ως τουριστικές εγκαταστάσεις νοούνται τα κλασικού τύπου, τα μοτέλ, οι ξενώνες, τα επιπλωμένων διαμερισμάτων, οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (), καθώς και τα ξενοδοχεία μεικτής λειτουργικής μορφής (συνδυασμός ξενοδοχείου κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων)».

Ως εκ τούτου, εφόσον το σχετικό πουληθεί στο μέλλον σε κάποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή, ή αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία, θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το επιχειρηματικό πλάνο, προς την κατεύθυνση της ανέγερσης ξενοδοχείου και όχι κατοικιών.
Σε κάθε περίπτωση, η σχετική έκταση δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της ς εξυγίανσης της εταιρείας με τους πιστωτές της. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η εταιρεία έχει μεταβιβάσει το ακίνητο του Βοτανικού στις πιστώτριες τράπεζες, αντί ποσού 120 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη διαγραφή αντίστοιχου τραπεζικού δανεισμού.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση