Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αύριο η απόφαση του Δικαστηρίου για τ’ «Αστέρια»
Αύριο η απόφαση του  Δικαστηρίου για τ’ «Αστέρια»

Αύριο η απόφαση του Δικαστηρίου για τ’ «Αστέρια»

Αύριο Τετάρτη 3 Aυγούστου αναμένεται η απόφαση της προέδρου του Πρωτοδικείου Βόλου, για την αίτηση ολιγοήμερης διακοπής εργασιών κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο του οικισμού που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς.

Σήμερα κατέθεσαν στην πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου οι τρεις πλευρές ( Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ και κάτοικοι) και αναμένεται η απόφαση ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι κατά του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην κατάθεση παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής “Αστέρια”, που κατήγγειλαν ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί έγινε «καταδρομική επιχείρηση» στο πάρκο που αποκλείστηκε για να γίνει το εργοτάξιο.

Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αστέρια» Κ. Θεοδοσόπουλος είπε ότι κατατέθηκε στο Δικαστήριο ένας ογκώδης φάκελος με όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και χαρακτήρισε ψεύδη τους ισχυρισμούς του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν θα αλλοιωθεί το πάρκο και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι αυθαίρετα, χωρίς απόφαση του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσόπουλο, ο Σύλλογος πήρε απάντηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου και θα ενταχθεί στο για την περίοδο 2014-2020 και τόνισε ότι «οι κύριοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ είναι ανενημέρωτοι».

Αναφορικά με την αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι αναμένεται η απάντηση του και επέμεινε ότι το χώρος αυτός ανήκει στον οικισμό και δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

Μάλιστα κατήγγειλε ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί στο παρκάκι του οικισμού έγινε «καταδρομική επιχείρηση» για να στηθούν πάσσαλοι και να μπει στύλος για το εργοταξιακό , ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση του Δικαστηρίου.

Το μέλος του Συλλόγου, γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι με την κίνηση αυτοί οι κάτοικοι επιδιώκουν μια ολιγοήμερη αναστολή των εργασιών, ενώ κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για περιφρόνηση και απαξίωση της Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε, το παρκάκι έχει αποκλειστεί με ταινίες, για να ξεκινήσουν οι , πήγαν σωληνώσεις και φέρονται «σαν να μην τρέχει τίποτα».

Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε τον αυθαίρετο και ολισθηρό τρόπο με τον οποίο διοικούν η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης».

Ο γιατρός είπε ακόμη ότι αναμένονται μετά τις 15 Αυγούστου να κινηθούν οι διαδικασίες από τα υπουργεία για θετική απάντηση στο αίτημα των κατοίκων, ώστε να γίνει η αλλαγή της χωροθέτησης του αντλιοστασίου από το χώρο του πάρκου στα «Αστέρια» σε χέρσο χώρο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ, που βρίσκεται σε απόσταση μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, οι κάτοικοι έχουν λάβει δέσμευση από την υφυπουργό Μεταφορών και από τον υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και Αλέξη Χαρίτση.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επανέλαβε ότι ο έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα κοιτάει πάντα τους πολλούς και το συμφέρον των 150.000 κατοίκων και όχι των 30 ατόμων.

Όπως είπε, οι κάτοικοι δεν παρουσίασαν κανένα έγγραφο από το υπουργείο, το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, διότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη, ενώ είναι σημαντικό έργο και πρέπει να γίνει.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι οι κάτοικοι εκπροσωπούνται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με δικηγόρο τον κ. Μόσχο, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που πήρε όλες τις αποφάσεις και έχει υπογράψει έγγραφο που τονίζει το κατεπείγον για να γίνει άμεσα το έργο, από το 2014.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση