Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αυλαία στους πλειστηριασμούς
Αυλαία στους πλειστηριασμούς

Αυλαία στους πλειστηριασμούς

Δεν επετράπη η είσοδος στους συμβολαιογράφους 

Έπεσε σήμερα η αυλαία των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο και για τελευταία φορά οι πολίτες ενάντια στους πλειστηριασμούς, μέλη του και της ΛΑΕ, εμπόδισαν την είσοδο του κήρυκα και των συμβολαιογράφων, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ματαιωθεί. Πλέον από τον Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στα Ειρηνοδικεία.

Στα Δικαστήρια του συγκεντρώθηκαν σήμερα περίπου 30 άτομα που αντιτίθενται στο να χάνουν συμπολίτες την περιουσία τους, ενώ υπήρχε και αστυνομική .

Λίγο πριν τις 4, που είναι η ώρα έναρξης της διαδικασίας, στα Δικαστήρια έφτασαν τρεις συμβολαιογράφοι και ένας κήρυκας, που επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα για να κάνουν τη διαδικασία, αλλά οι συγκεντρωμένοι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και η διαδικασία να ματαιωθεί.

Σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 10 πλειστηριασμοί, οι δύο ματαιώθηκαν και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν οκτώ ακίνητα.

Μέλη του , από την πλευρά τους δήλωσαν ότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου είπαν προγραμματιστεί 18 πλειστηριασμοί και ένας στη Σκόπελο, αλλά οι υπόλοιποι ήταν παλιοί και δεν ανακοινώνονται.

Στο σφυρί ακίνητο επιχειρηματία

Μεταξύ των πλειστηριασμών που επρόκειτο να γίνουν σήμερα είναι και η περίπτωση ακινήτου γνωστού επιχειρηματία του Βόλου, που παρέστη στα Δικαστήρια. ‘Όπως είπε, ο ίδιος το 2004 πήρε δάνειο από 2,8 εκ. € με το οποίο αγόρασε ακίνητο με 22 διαμερίσματα και δύο καταστήματα στο Βόλο.

Ο 48χρονος μέχρι το 2010, που εξυπηρετούσε το δάνειό του επέστρεψε στην περίπου 1,9 εκ. € και στη συνέχεια η τράπεζα του κατήγγειλε τη σύμβαση για 1,2 εκ. € οφειλές, πλέον των τόκων, με αποτέλεσμα να του ζητά πίσω σήμερα ποσό 2.890.000 €.

Η πολυκατοικία του οφειλέτη βγήκε τρεις φορές σε πλειστηριασμό, ξεκινώντας από τα 3 εκ. € τιμή πρώτης προσφοράς και επειδή δεν υπήρχε πλειοδότης, ο δήλωσε ότι χθες το βράδυ πλειοδότησε και κατέθεσε προσφορά η ίδια η τράπεζα 1.045.000 €.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν και έκανε προσπάθεια ρύθμισης από τον περασμένο Φεβρουάριο, προτείνοντας στην τράπεζα να της εκχωρήσει τα μισθώματα, καθώς τα διαμερίσματα και τα καταστήματα είναι νοικιασμένα και σε βάθος χρόνου να εξοφλήσει την οφειλή του, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήρε καν απάντηση. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη ματαίωση της διαδικασίας θα έχει χρόνο να κάνει ρύθμιση.

Ο επιχειρηματίας διατηρεί τέσσερις υγιείς επιχειρήσεις και απασχολεί άτομα προσωπικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση