Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, με το Δικαστήριο να τον απαλλάσσει και για τις δύο.

Στην πρώτη ο δήμαρχος κατηγορούνταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για πρόκληση με σκοπό την τέλεση πλημμελήματος.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, ο κ. Μπέος φέρονταν να προέτρεψε καταστηματάρχες που ήταν παρών στη διαδικασία να μην συμμορφωθούν με τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών.

Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να τον κρίνει αθώο, ενώ στη δεύτερη υπόθεση ο δήμαρχος κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς φέρονταν πως επιτέθηκε λεκτικά σε βάρος του πρώην ομάρχη ς Απ. Παπατόλια.

Το αδίκημα για το οποίο επίσης αθωώθηκε, τελέστηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2014.

Μήνυση Μπέου κατά δύο τοπικών  

Μηνυτήρια σκόπευε να υποβάλλει, μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν το είχε ακόμα πράξει, ο Αχιλλέας Μπέος κατά των διαχειριστών δύο τοπικών , για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, με αφορμή δημοσίευμα οπαδικού μέσου της ς, που υποστήριζε πως ο δήμαρχος έβγαλε πιστόλι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου της Φουτμπολ Λίγκ (παλιά Β' ).

Ο κ. Μπέος απάντησε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για μυθεύματα και κατασκευασμένες πληροφορίες, ενώ γύρω στις 2:15 το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία της ς, δηλώνοντας πως επιθυμεί να υποβάλλει , σε βάρος δύο μέσων που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα της οπαδικής ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση