Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου
Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Αθώωση Μπέου για δύο υποθέσεις που είχε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, με το Δικαστήριο να τον απαλλάσσει και για τις δύο.

Στην πρώτη ο δήμαρχος κατηγορούνταν για και για πρόκληση με σκοπό την τέλεση πλημμελήματος.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, ο κ. Μπέος φέρονταν να προέτρεψε που ήταν παρών στη διαδικασία να μην συμμορφωθούν με τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών.

Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε με το Δικαστήριο να τον κρίνει αθώο, ενώ στη δεύτερη υπόθεση ο δήμαρχος κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς φέρονταν πως επιτέθηκε λεκτικά σε βάρος του πρώην Νομάρχη ς Απ. Παπατόλια.

Το αμα για το οποίο επίσης αθωώθηκε, τελέστηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2014.

Μήνυση Μπέου κατά δύο τοπικών  

Μηνυτήρια σκόπευε να υποβάλλει, μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν το είχε ακόμα πράξει, ο Αχιλλέας Μπέος κατά των διαχειριστών δύο τοπικών , για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, με αφορμή δημοσίευμα οπαδικού μέσου της Αθήνας, που υποστήριζε πως ο δήμαρχος έβγαλε πιστόλι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου της Φουτμπολ Λίγκ (παλιά Β' Εθνική).

Ο κ. Μπέος απάντησε σε υψηλούς τό, κάνοντας λόγο για μυθεύματα και κατασκευασμένες πληροφορίες, ενώ γύρω στις 2:15 το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία της Εισαγγελίας, δηλώνοντας πως επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση, σε βάρος δύο μέσων που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα της οπαδικής ιστοσελίδας.

"Αλιεύοντας" την είδηση