Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αθώοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Αθώοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Αθώοι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πρώην αντιδήμαρχος του Βόλου και δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, που κατηγορούνταν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει εις βάρος τους αντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο πρώην αντιδήμαρχος του Βόλου υπέβαλε μήνυση κατά του αιρετού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, για υπεξαίρεση στολών του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, κατηγορία για την οποία ο φερόμενος ως δράστης αθωώθηκε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, πριν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα το κλητήριο θέσπισμα κατά του αντιδημάρχου Ρήγα Φεραίου χωρίς να αναφέρεται το όνομα του, ενώ στην ηλεκτρονική έκδοση του μέσου αναγράφονταν κανονικά.

Έτσι υποβλήθηκε μήνυση από τον θιγόμενο εις βάρος της δημοσιογράφου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και κατά του αντιδημάρχου του Βόλου, ο οποίος φεροταν ότι της παρέδωσε τα δικαστικά έγγραφα.

Χθες κατά την απολογία τους στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι τα στοιχεία είχαν αναρτηθεί στη Διαύγεια και ως εκ τούτου ήταν σε δημόσια θέα, αρνούμενοι ότι προέβησαν στην πράξη που τους αποδίδονταν.

Από τη πλευρά της η πολιτική αγωγή ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι ψευδώς υποστηρίξαν ότι το κατηγορητήριο αναρτήθηκε στη Διαύγεια, καθώς το δημοσίευμα της εφημερίδας με αυτό που ανέβηκε, ήταν εντελώς διαφορετικά.

Πρόσθεσε ότι ο αντιδήμαρχος του Βόλου είχε πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να λάβει έγγραφα της και να τα παραδώσει στη δημοσιογράφο λόγω της μεταξύ τους φιλίας και έκανε λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου από τους κατηγορούμενους.

Η υπεράσπιση σημείωσε πως η πρόσβαση στα συγκεκριμένα έγγραφα ήταν δημόσια και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τα αποκτήσει. Επιπλέον όλα τα στοιχεία έχουν τεθεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι ανοικτές στο κοινό και ζήτησε την απαλλαγή των δύο.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ανέφερε πως ο αντιδήμαρχος δεν είχε όφελος από την αποδιδόμενη προς αυτόν πράξη, ενώ η δημοσιογράφος δεν προέβη σε κάποια ποινικώς κολάσιμη ενέργεια, καθώς ήταν δημοσίευμα του πολιτιστικού συλλόγου και δεν υπήρχαν τα στοιχεία του μηνυτή.

Καταλήγοντας πρότεινε την αθώωση του πρώην αντιδημάρχου και της δημοσιογράφου, κάτι που τελικώς δέχθηκε το δικαστήριο, απαλλάσσοντας τους από την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση