Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη
Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη

Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη

Αθωώθηκε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίνη Πελέκη, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιo του Τριμελούς Πλημμεληματοδικείου της Αθήνας για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2007.

Η κατηγορία αφορά τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Γενεύη της Ελβετίας ύψους 117.000 ευρώ ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και ανήκε στον πεθερό του πρώην υπουργού.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων και η πρόταση του έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, με το σκεπτικό πως δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο,  εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κυρίας Πελέκη.

 

Κατά την διάρκεια της απολογίας του στο Δικαστήριο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν ήξερε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, αλλά ακόμα και να την ήξερε, δε θα το δήλωνε. Και αυτό, όπως ανέφερε, διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για τον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγο του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ημερίδα του ΣΗΠΕ στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ - https://t.co/Z48dukN4bK -

  • Προγράμματα εκπαίδευσης στο (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - https://t.co/8Cb0nbHCIm -

  • Κων. Μαραβέγιας: Έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία της Ν.Δ. απέναντι σε εκπαιδευτικούς ειδικών κατηγοριών… - https://t.co/5jHYPEZhtT -

"Αλιεύοντας" την είδηση