Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη
Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη

Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη

Αθωώθηκε ο πρώην Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίνη κη, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιo του Τριμελούς Πλημμεληματοδικείου της ς για το αμα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2007.

Η κατηγορία αφορά τη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην της Ελβετίας ύψους 117.000 ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και ανήκε στον πεθερό του πρώην υπουργού.

Ο πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων και η πρόταση του έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, με το σκεπτικό πως δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο,  εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο της κυρίας κη.

 

Κατά την διάρκεια της απολογίας του στο Δικαστήριο, ο πρώην υποστήριξε πως δεν ήξερε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, αλλά ακόμα και να την ήξερε, δε θα το δήλωνε. Και αυτό, όπως ανέφερε, διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για τον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγο του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση