Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους
Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους

Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους

Αθώοι κρίθηκαν, ομόφωνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μικροί δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις και η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμε συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία μαθητών, όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής.

Αντίθετη γνώμη η  ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή

«Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα α με αντικείμενο» αποκαλύπτει η και προσθέτει: «Το παιδί ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο».

Συγκλονίζει η καταγγελία ενός πατέρα από τον Βόλο, ότι ο γιός του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο αγόρια και ένα κορίτσι με αιχμηρό αντικείμενο .

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο μιλά στο protothema. gr και επιβεβαιώνει τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με αντικείμενο από συμμαθητές του στο σχολείο.

«Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, και απο εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου της ς, κατόπιν δίκης μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».

Προς έκπληξή μας η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τέτοιες περιπτώσεις σε δημοτικά σχολεία και μάλιστα προέτρεψε τις προανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα και τον περίγυρό τους, γιατί πολλές φορές οι θύτες είναι και οι ίδιοι θύματα από κοντινά πρόσωπα.

«Το παιδί ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το παιδί για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια ς κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τα τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα παιδιά τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα  το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ότι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».

Η καταγγελία του πατέρα στην αστυνομία έγινε στις 26 Οκτωβρίου και ανέφερε οτι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του παιδιού, τον κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα στο σχολείο του με αιχμηρό αντικείμενο, στην περιοχή του Βόλου.

Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκεται στην Εισαγγελία Βόλου. Ο μαθητής της Ε' δημοτικού άλλαξε σχολική στέγη για να προστατευθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση