Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους
Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους

Αθώοι οι τρεις μαθητές που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό συμμαθητή τους

Αθώοι κρίθηκαν, ομόφωνα, από το Τριμελές Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

Η πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις μαθητές και η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική που κατατέθηκε στο προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμενους συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία , όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής.

Αντίθετη γνώμη η  Ρουμπίνη Λεονταρή

«Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο» αποκαλύπτει η και προσθέτει: «Το ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο».

Συγκλονίζει η καταγγελία ενός πατέρα από τον Βόλο, ότι ο γιός του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο αγόρια και ένα κορίτσι με αιχμηρό αντικείμενο .

Η Ρουμπίνη Λεονταρή που εξέτασε το 10χρονο παιδάκι μιλά στο protothema. gr και επιβεβαιώνει τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού με αντικείμενο από συμμαθητές του στο σχολείο.

«Αυτό το 10χρονο παιδάκι εξετάστηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, και απο εμένα ως ιατροδικαστή και από τους παιδοχειρουργούς του νοσοκομείου της Λάρισας, κατόπιν δίκης μου παρότρυνσης. Εξετάστηκε και πραγματικά τεκμηριώθηκαν τα στοιχεία αυτά τα οποία υπήρχαν στη προανάκριση. Δηλαδή βρήκαμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενδεικτικά σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Θα σας πω μόνο ότι έγιναν από άλλα παιδάκια με αντικείμενο».

Προς έκπληξή μας η ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντά τέτοιες περιπτώσεις σε δημοτικά σχολεία και μάλιστα προέτρεψε τις προανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα και τον περίγυρό τους, γιατί πολλές φορές οι θύτες είναι και οι ίδιοι θύματα από κοντινά πρόσωπα.

«Το ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο, φοβισμένο, δεν ήθελε να ξαναπάει στο ίδιο σχολείο. Όταν εξετάστηκε το για κακώσεις από την ιατροδικαστική υπηρεσία κι από εμένα, η ασφάλεια Λάρισας κάλεσε κατόπιν παιδοψυχίατρο. Αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι τα τα οποία είναι θύτες, δηλαδή τα τα οποία προκαλούν με τη συμπεριφορά αυτή, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να είναι και τα ίδια θύματα από τον περίγυρό τους και θα πρέπει να ελεγχθεί και αυτό. Μάλιστα  το είπα και στις προανακριτικές αρχές. Οι γονείς του μετά από αυτό είναι συγκλονισμένοι και από ότι έχω μάθει πρέπει να άλλαξε και σχολείο».

Η καταγγελία του πατέρα στην έγινε στις 26 Οκτωβρίου και ανέφερε οτι δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του παιδιού, τον κακοποίησαν σεξουαλικά μέσα στο σχολείο του με αιχμηρό αντικείμενο, στην περιοχή του Βόλου.

Το 10χρονο παιδί κατέθεσε στην παρουσία παιδοψυχολόγου και ο φάκελος της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκεται στην Εισαγγελία Βόλου. Ο μαθητής της Ε’ δημοτικού άλλαξε στέγη για να προστατευθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

"Αλιεύοντας" την είδηση