Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Απορρίφθηκε η αίτηση κατοίκων της Πορταριάς
Απορρίφθηκε η αίτηση  κατοίκων της Πορταριάς

Απορρίφθηκε η αίτηση κατοίκων της Πορταριάς

Απορρίφθηκε με απόφαση του δικαστηρίου η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της ς για το άνοιγμα των κοινοιχρήστων βρυσών.

Η αίτηση απορρίφθηκε καθώς δεν δικαιολογούνταν ο λόγος του κατεπείγοντος, ενώ η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

H

Αναμενόμενη, με βάση τη νομιμότητα και την κοινή λογική, ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, με την απόρριψη της αίτησης, από μια ομάδα κατοίκων της ς, για έκδοση προσωρινής διαταγής για την της απόφασης να σφραγιστεί ένας αριθμός από τις δημόσιες βρύσες της περιοχής, για την αποφυγή υπερκατανάλωσης και του φαινομένου της λειψυδρίας, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως ακόμα μια της Δημοτικής Αρχής και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου, όπως η ΔΕΥΑΜΒ, να διοικούν τηρώντας απαρέγκλιτα και χωρίς θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου και της Δημοκρατίας, που επιτάσσουν την του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου, έναντι των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων και ιδιαίτερα της εξυπηρέτησης «ημετέρων», όπως συνέβαινε μέχρι το Μάιο του 2014.

Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους όσοι ωθούμενοι από ίδιο όφελος, ή υποκινούμενοι από γνωστά πολιτικά κέντρα, επιχειρούν να καλλιεργούν διενέξεων και αντιπαραθέσεων, ότι η τακτική τους αυτή δεν οδηγεί πουθενά.

Η δική μας Δημοτική Αρχή έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση να αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς και να διοικεί με αντικειμενικότητα και με αρχή την ισονομία έναντι των πολιτών.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι αδικούνται, αλλά ας καταλάβουν ότι η δική μας θεώρηση αφορά το σύνολο των αναγκών του Δήμου, που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, και όχι αυτές μιας ομάδας σε μια περιοχή.

Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, εμάς επέλεξε και εμπιστεύθηκε ο λαός του Βόλου για να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και εμείς καθημερινά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην τον διαψεύσουμε.

Ας συνεργαστούν, λοιπόν, μαζί μας σε συναίνεσης και διαλόγου, προκειμένου να αναζητήσουμε και να δρομολογήσουμε από κοινού τις βέλτιστες λύσεις για όλους.”

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων σχετικά με τον ισχυρισμό του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ , πως το κλείσιμο των κοινόχρηστων βρυσών στην Πορταριά επέβαλλε η Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΕΙΑΣ, διευκρινίζει και ενημερώνει ότι ουδέποτε εξέδωσε σχετική απόφαση αλλά ούτε και συγκεκριμένη εντολή.


Aπάντηση δημοτικής αρχής

Τη «δόξα», μέσω δηλώσεων, της πολιτικής της ηγεσίας φαίνεται ότι ζήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας, κα. Κολημήτρα, πείθοντάς μας ότι τα πράγματα στην αρμοδιότητά της θα ήταν πολύ καλύτερα αν περιοριζόταν στα καθήκοντα της και στην εργασία της. Αν δεν την έχουν ενημερώσει η δουλειά της δεν είναι να κάνει δηλώσεις και την ενημερώνουμε εμείς.

Πόσες και ποιες δημόσιες βρύσες θα κλείσουν και για ποιο λόγο φυσικά και δεν έχει καμιά δουλειά να μας πει τη γνώμη της, αφού είναι αδιαμφισβήτητη αρμοδιότητα και αποκλειστικό καθήκον της ΔΕΥΑΜΒ.

Το πανηγυράκι που πήγαν να στήσουν στην πλάτη της επιχείρησης η υπηρεσία και οι προϊστάμενοι της στην Περιφερειακή Ενότητα να τελειώνει εδώ.

Αν θέλουν σώνει και καλά να ασχοληθούν με νερά, ας το κάνουν με αυτά της Κάρλας. Άντε γεια…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση