Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή δύο νεαροί που άρπαξαν 20χρονο
Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή δύο νεαροί που άρπαξαν 20χρονο

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή δύο νεαροί που άρπαξαν 20χρονο

Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή ζήτησαν και πήραν οι δύο 18 και 16 ετών που επιβίβασαν με το ζόρι στο αυτοκίνητο του θείου του ενός, 20χρονο με νοητική στέρηση, τον μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία στα , όπου του προκάλεσαν ελαφριές σωματικές βλάβες, ενώ κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις πράξεις τους.

Χθες ο εισαγγελέας υπηρεσίας τους άσκησε δίωξη για από κοινού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βαθμό κακουργήματος, παραση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω βιντεοσκόπησης, απλή σωματική βλάβη, ψευδή αναφορά στην Αρχή και εξύβριση.

Οι δύο φέρονται πως άρπαξαν τον 20χρονο με νοητική στέρηση με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει στο θείο ενός εκ των δύο.

Τον οδήγησαν σε ερημική αγροτική περιοχή στα , όπου τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, (του έριξαν κάποιες σφαλιάρες, καταγράφοντας τα γεγονότα σε βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα) κατηγορώντας τον ότι τους έχει κλέψει τα δίκυκλά τους, κάτι το οποίο δεν εξακριβώθηκε.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί αναχώρησαν από το σημείο. Στο δρόμο που κινούνταν, εντόπισαν μπλόκο της Τροχαίας.

Σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.
Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόντουσαν στο κέντρο του , ο 18χρονος και ο τηλεφώνησαν στην Τροχαία και είπαν ότι εντόπισαν και είχαν πιάσει τον νεαρό – εννοώντας τον 20χρονο – που είχε δήθεν κλέψει το Ι.Χ.αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε σταματήσει λίγο νωρίτερα σε σήμα των αστυνομικών της Τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας , διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ψευδώς ότι ο 20χρονος είχε κλέψει το αυτοκίνητο, ενώ από την εξέταση των στοιχείων εξακριβώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ο 20χρονος διακομίσθηκε προληπτικά στο οσοκομείο Βόλου, όπου εξετάστηκε κι αποχώρησε.

Οι δύο έκαναν λόγο για παρεξήγηση μεταξύ τους, αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητο με τα κλειδιά επάνω και μετέβησαν για λίγο σε παρακείμενο γήπεδο, και επιστρέφοντας είδαν τον 20χρονο μπροστά στο αμάξι και ο 17χρονος νόμισε ότι πήγε να το κλέψει με αποτέλεσμα να εξοργιστεί.

Από την πλευρά του το θύμα που διαμένει σε περιοχή κοντά στο Βόλο είπε ότι όλα συνέβησαν ξαφνικά και πως δεν γνώριζε τους δύο, οι οποίοι μετά από την πράξη τους του ζήτησαν συγγνώμη, αποδίδοντας το περιστατικό σε παρεξήγηση και πως τους έχει συγχωρέσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση