Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Απολογούνται αύριο στον ανακριτή οι τρεις Ρομά που χτύπησαν τέσσερα σπίτια
Απολογούνται αύριο στον ανακριτή οι τρεις Ρομά που χτύπησαν τέσσερα σπίτια

Απολογούνται αύριο στον ανακριτή οι τρεις Ρομά που χτύπησαν τέσσερα σπίτια

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή, πήραν οι τρεις νεαροί Ρομά που κατηγορούνται για σε α, τόσο στο Βόλο, όσο και σε άλλες περιοχές του νομού, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, μέχρι και χρυσές λίρες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος τους άσκησε για τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, και στη συνέχεια πέρασαν την πόρτα του ανακριτή, ζητώντας προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, αύριο Παρασκευή.

Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι, αφού υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν.

Οι νεαροί αθίγγανοι συνελήφθησαν προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, κατηγορούμενοι για τέσσερις διαρρήξεις και μία απόπειρα.

Οι διαρρήξεις και η απόπειρα σημειώθηκαν από 1ης έως 17 Δεκεμβρίου. Οι τρεις δράστες 1η Δεκεμβρίου διέρρηξαν παράθυρο οικίας 59χρονου στο Ριζόμυλο, κι αφαίρεσαν από το εσωτερικό, κοσμήματα, απροσδιορίστου αξίας, τρεις λίρες, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, και το χρηματικό των 1.500 ευρώ.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου διέρρηξαν μπαλκονόπορτα οικίας 47χρονου στις Αλυκές απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.

Τη Δευτέρα, οι τρεις νεαροί δράστες, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 68χρονης στο Βόλο απ' όπου αφαίρεσαν κασετίνα με κοσμήματα αξίας 500 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία 32χρονου στο Διμήνι, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή και στη συνέχεια διέρρηξαν παράθυρο οικίας 48χρονου στο Βόλο, απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, 10 χρυσές λίρες Αγγλίας, δύο , ένα τάμπλετ και 3.000 ευρώ.

Από την αξιο πληροφοριών, αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν στον οικισμό αθίγγανων στο Αλιβέρι και στα α των τριών νεαρών.

Στην οικία του 20χρονου, εντοπίστηκε το ένα από τα δύο κινητά που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 48χρονου στο Βόλο, ενώ ο νεαρός παρέδωσε την κασετίνα με τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι της 68χρονης.

Στο σπίτι του 22χρονου, βρέθηκε το δεύτερο από τα δύο κινητά που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του 48χρονου, ενώ κατασχέθηκε και μία τητα χασίς βάρους 1,46 γρ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση