Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αντίδραση του ΔΣΒ για την επίθεση 47χρονης κατά συνηγόρου
Αντίδραση του ΔΣΒ για την επίθεση 47χρονης κατά συνηγόρου

Αντίδραση του ΔΣΒ για την επίθεση 47χρονης κατά συνηγόρου

Παρέμβαση με αφορμή την που δέχθηκε συνήγορος την ώρα της συνεδρίασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου από αντίδικο έκανε χθες ο Βόλου, καταδικάζοντας με ανακοίνωση του το περιστατικό.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΔΣΒ Χρήστο Στρατηγόπουλο και τον Γ.Γ. του συλλόγου Βασίλη Μπακαλιάνο αναφέρει ότι: “Με αφορμή επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, επισημαίνουμε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να προπηλακίζεται συνήγορος κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων του και μάλιστα εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, κατά το χρόνο συνεδρίασης του.

Ο Βόλου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές – από όπου και αν προέρχονται και ανεξάρτητα από τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν-καθώς αυτές όχι μόνο προσβάλλουν το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά περαιτέρω υποδηλώνουν απαξίωση και αμφισβήτηση συνολικά της δικαστικής λειτουργίας και ευρύτερα του νομικού πολιτισμού μας” καταλήγει η ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου.

Υπενθυμίζεται πως κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μια 47χρονη άρπαξε τον συνήγορο του κατηγορούμενου από τον γιακά, με αποτέλεσμα να καθίσει στο εδώλιο του Αυτόφωρου καταδικαζόμενη σε φυλάκιση 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα.

Η 47χρονη πρώην σύζυγος ενός 50χρονου επιχειρηματία από τον , βρίσκονταν στην αίθουσα καθώς δικαζόταν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για και συκοφαντική δυσφήμιση κατά 67χρονου κατοίκου Θεσσαλονίκης, ο οποίος τελικά αθωώθηκε.

Αρχικά ο 67χρονος κατηγόρησε τον 50χρονο για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που είχε σχέση με την εισαγωγή σιτηρών και για την οποία αθωώθηκε στο Εφετείο Λάρισας, με αποτέλεσμα να κάνει αντιμήνυση κατά του 67χρονου για και συκοφαντική δυσφήμιση, που εκδικαζόταν προχθές και αθωώθηκε.

Η 47χρονη πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου, που κατά την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, τον διέκοπτε έκανε παρατηρήσεις και τον εξύβριζε.

Παρά τις παρατηρήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου, η συνέχιζε «ακάθεκτη» και κάποια στιγμή βγήκε μπροστά και άρπαξε τον δικηγόρο από τον γιακά χωρίς να τον αφήνει.

Τότε η πρόεδρος διέταξε να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για διατάραξη συνεδρίασης Δικαστηρίου, ενώ το Τριμελές διέκοψε τη συνεδρίασή του μια μισή ώρα.

Τελικά, η πρώην σύζυγος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € την ημέρα, αν και ο πρότεινε να της επιβληθεί φυλάκιση έξι μηνών.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια της αγόρευσης του συγκεκριμένου συνηγόρου ο κατηγορούμενος μονολογούσε ότι «φταίει αυτός που δεν τους έκλεισε όλους » για την υπόθεση της απάτης, του πρώην συζύγου της.

Παραδέχτηκε ότι έχασε την ψυχραιμία της, και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της που έφτασε μέχρι το έδρανο των συνηγόρων.

Ακόμα εξηγώντας τη μανία της κατά του συνηγόρου, είπε ότι της έχει κάνει πολλά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση