Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”
Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”

Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”

Την αντίθεση του στα σχέδια της Κυβέρνησης για την υπαγωγή του στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, και στην υποχρέωση υποβολής δήλωσης “πόθεν έσχες”, εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, μετά από τη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής προέδρων της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, παρουσία και του προέδρου του Δ.Σ. Χρήστου Στρατηγόπουλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στα Γιαννιτσά, επισημάνθηκε
πως το δικηγορικό σώμα θα αντιταχθεί, συντεταγμένα και ηχηρά, σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της θεσμοθετημένης με τον Κώδικα Δικηγόρων και αναγνωρισμένης από τη νομολογία αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Θεωρούν ως θεσμικά μη αποδεκτές τις σχετικές κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με την εγγράφων σε δικηγορικούς συλλόγους για θέματα υπαγωγής των υπαλλήλων τους στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και στο «πόθεν έσχες», και μάλιστα με διοικητικής έκπτωσης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Συλλόγων, για την οικονομική και διοικητική διαχείριση που κατ’ άρθρο 89 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων ανήκει μόνο στα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτύρεται για την παράλειψη του Υπουργείου Οικονομικών να προβεί στη σχετική δέσμευση, που είχε το ίδιο αναλάβει, για επέκταση της απαλλαγής των ελεύθερων επαγγελματιών από το καθεστώς του ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ, που είναι σήμερα, στις 25.000 ευρώ.

Γι’ αυτό αποφάσισε να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό για αμφότερα τα άνω ζητήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα και αν συνεχιστεί η πλήρης αγνόηση του δικηγορικού σώματος, να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ψήφιση των ασφαλιστικών ρυθμίσεων που επιφέρουν ελαφρύνσεις στους δικηγόρους και αποκαθιστούν μέρος των αδικιών του παρελθόντος. Όπως επισημαίνουν η διεκδικητική τους προσπάθεια συνεχίζεται για περαιτέρω ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, ιδίως ως προς τη μείωση των εισφορών υγείας, τον επαναπροσδιορισμό της βάσης του υπολογισμού των εισφορών και την των αναδρομικών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση