Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”
Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”

Αντίδραση του δικηγορικού κόσμου στα σχέδια για την υποβολή δήλωσης “πόθεν έσχες”

Την αντίθεση του στα σχέδια της Κυβέρνησης για την υπ του στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, και στην υποχρέωση υποβολής δήλωσης “πόθεν έσχες”, εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, μετά από τη της συντονιστικής επιτροπής προέδρων της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, παρουσία και του προέδρου του Δ.Σ.Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στα Γιαννιτσά, επισημάνθηκε
πως το δικηγορικό σώμα θα αντιταχθεί, συντεταγμένα και ηχηρά, σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της θεσμοθετημένης με τον Κώδικα Δικηγόρων και αναγνωρισμένης από τη νομολογία αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Θεωρούν ως θεσμικά μη αποδεκτές τις σχετικές κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με την αποστολή εγγράφων σε δικηγορικούς συλλόγους για θέματα υπς των υπαλλήλων τους στο καθεστώς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και στο «πόθεν έσχες», και μάλιστα με διοικητικής έκπτωσης των εκλεγμένων Διοικήσεων των Συλλόγων, για την οικονομική και διοικητική διαχείριση που κατ' 89 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων ανήκει μόνο στα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτύρεται για την παράλειψη του Υπουργείου Οικονομικών να προβεί στη σχετική δέσμευση, που είχε το ίδιο αναλάβει, για επέκταση της ς των ελεύθερων επαγγελματιών από το καθεστώς του ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ, που είναι σήμερα, στις 25.000 ευρώ.

Γι' αυτό αποφάσισε να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό για αμφότερα τα άνω ζητήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα και αν συνεχιστεί η πλήρης αγνόηση του δικηγορικού σώματος, να ζητήσει με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ψήφιση των ασφαλιστικών ρυθμίσεων που επιφέρουν ελαφρύνσεις στους δικηγόρους και αποκαθιστούν μέρος των αδικιών του παρελθόντος. Όπως επισημαίνουν η δδικητική τους προσπάθεια συνεχίζεται για περαιτέρω ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, ιδίως ως προς τη των εισφορών ς, τον επαναπροσδιορισμό της βάσης του υπολογισμού των εισφορών και την επιστροφή των αναδρομικών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση