Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ανησυχία Χρ. Στρατηγόπουλου για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου εκτός ΣΔΙΤ
Ανησυχία Χρ. Στρατηγόπουλου  για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου εκτός ΣΔΙΤ

Ανησυχία Χρ. Στρατηγόπουλου για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου εκτός ΣΔΙΤ

 

Την ανησυχία εξέφρασε ο πρόεδρος του  Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος , τονίζοντας πως το δικαστικό μέγαρο Βόλου κινδυνεύει να “χάσει το τρένο” των ΣΔΙΤ .

«Δεν είμαι βέβαιος ότι θα προλάβουμε το τρένο των αν το χρονοδιάγραμμα επιλογής των ώριμων έργων είναι το Σεπτέμβριο του 2021» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και τόνισε για πολλοστή φορά ότι σε αυτές τις διαδικασίες δεν αρκούν οι προθέσεις αλλά μια αξιόπιστη προεργασία, κάτι που δεν έχει γίνει από την πλευρά του δήμου Βόλου που έκανε  τη σχετική πρόταση για το οικόπεδο στην οδό Ύδρας, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο βαθμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα. «Δεν λειτουργούμε ως πόλη. Αλλά με κάποιες πολύ ευκαιριακές συναντήσεις, χωρίς να υπάρχει επεξεργασία για τις που έχουν κατατεθεί και αυτό αποτελεί πρόβλημα. Το γεγονός ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωσταντίνος Μαραβέγιας κάνει τις προσπάθειες τελευταία μόνος του χωρίς την ομπρέλα των φορέων, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς τιμήν του που το κάνει, αλλά η αποτελεσματικότητα έχει να κάνει με το αν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ή όχι», εξήγησε ο κ. Στρατηγόπουλος.

« Ήμασταν στην πρώτη φάση ανάμεσα σε άλλα δικαστικά μέγαρα και υπήρχε η κατηγορία των δικαστικών μεγάρων της Κεντρικής Ελλάδας κυρίως των τεσσάρων θεσσαλικών πρωτευουσών και της Λαμίας. Αυτή πλέον η ομάδα με βάση την πληροφόρησή μου έχει επίσης διαρραγεί. Το δικαστικό Λάρισας και της Καρδίτσας που θα ανακαινιζόταν μέσω έχουν αποχωρήσει διότι η ανακαίνισή τους κρίνεται προσφορότερη να γίνει μέσω ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μέσω ΕΣΠΑ. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για μας. Γιατί στο ο ανάδοχος θέλει έναν όγκο έργων ώστε μέσω εκμετάλλευσης τω υποδομών να έχει κέρδος» είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου  και εκτίμησε  ότι η ομάδα των δικαστικών μεγάρων θα συμπληρωθεί από ένα άλλο, όπως αυτό της Χαλκίδας, χωρίς όμως να είναι απολύτως βέβαιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση