Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αναβολή στη δίκη 52χρονου Βολιώτη για κατοχή αναβολικών ουσιών
Αναβολή στη δίκη 52χρονου Βολιώτη για κατοχή αναβολικών ουσιών

Αναβολή στη δίκη 52χρονου Βολιώτη για κατοχή αναβολικών ουσιών

Αναβλήθηκε τελικά για τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 ώστε να προσέλθει να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ένας αστυνομικός, η δίκη ενός 52χρονου Βολιώτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο οποίος κατηγορούνταν για απλή κατοχή για ιδία χρήση αναβολικών ουσιών με σκοπό την βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης.

Ο που είχε συλληφθεί από την στις 9 Ιανουαρίου του 2018 είχε οδηγηθεί κατόπιν στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για διακίνηση αναβολικών ουσιών με σκοπό την βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης.

Μετέπειτα με βούλευμα του το  δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου μετέτρεψε την κατηγορία παραπέμποντας τον 52χρονο για απλή κατοχή αναβολικών για ιδία χρήση, ελαφρύνοντας έτσι την θέση του.

Έτσι χθες ο δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με τον ίδιο στην απολογία του να αναφέρει πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα που θεωρούνται στην αναβολικά τα είχε παραγγείλει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Μ. Βρετανία, τα οποία και θεωρούνταν φυσικά σκευάσματα, βάσει του πορίσματος του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Παράλληλα μέσα σε αυτά είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ακόμα και χάπια βιάγκρα που φυσικά δεν είναι παράνομα, όπως άλλα συμπληρώματα διατροφής, και σκευάσματα για το συκώτι.

Πρόσθεσε ότι τα χρησιμοποιούσε για προσωπική χρήση αφού είναι αθλητής, συμμετέχοντας σε αγώνες μπόντι μπιλντινγκ, και εξαιτίας των νομικών του περιπετειών, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών άνω των 50 ετών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου ανέφερε πως δεν ήταν παράνομο να έχει τα χάπια από την στιγμή που τα παρήγγειλε από το εξωτερικό και όχι από την , χωρίς επίσης ο κατηγορούμενος να γνωρίζει ότι δεν ήταν εγκεκριμένα από τον , με αποτέλεσμα να είναι παράνομα.

Επίσης όταν συνελήφθη εκτός σπιτιού από αστυνομικούς παραδέχθηκε ότι έχει τα συγκεκριμένα χάπια στο του και μάλιστα τους οδήγησε εκεί και τους υπέδειξε το ακριβές σημείο που τα φυλούσε.

Συμπλήρωσε πως ο 52χρονος προπονούνταν πάνω από έναν χρόνο για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό και τα είχε για να τον βοηθήσουν ώστε να φτάσει στη φυσική κατάσταση που ήθελε.

Καταλήγοντας ο συνήγορος του άνδρα ζήτησε το να τον κρίνει αθώο με επιείκεια.

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 52χρονου, αφού οι ουσίες αυτές ήταν παράνομες αναβολικές, ενώ πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και της συνεργασίας με τις αρχές.

Οι δικαστές μετά από μικρή διακοπή αποφάσισαν τελικά να αναβάλουν την έκδοση της ετυμηγορίας, για να εξεταστεί ως μάρτυρας ένας από τους αστυνομικούς που είχαν πραγματοποιήσει τη και την έρευνα στο του 52χρονου.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση