Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αναβλήθηκε η δίκη για τον Δημήτρη Καντόλα
Αναβλήθηκε η δίκη  για τον Δημήτρη Καντόλα

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Δημήτρη Καντόλα

Στις 19 Οκτωβρίου 2015 θα γινει τελικά η με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Αισωνίας Δημ. Καντόλα, έναν εργολάβο – «φάντασμα», δύο αιρετούς και δύο δημοτικούς υπαλλήλους, για την κατηγορία της απιστίας, αναφορικά με έργα που είχαν γίνει το 2010 στη , στο Διμήνι και στο , που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε.

Στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας, δεν παρουσιάστηκε, λόγω ασθένειας, ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας και προσδιορίστηκε ξανά για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην δήμαρχος Δημ. Καντόλας, σύμφωνα με το βούλευμα, τέλεσε το κακούργημα της απιστίας το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2010. Με την ιδιότητά του ως δήμαρχος ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων και συγκεκριμένα: Διαγραμμίσεις οδών με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/9/2010, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Χρυσής Ακτής Παναγίας με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το πρώτο 1/9/2010 και 1/10/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ Διμηνίου, με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/11/2010, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΔ υ με ιδιωτικό συμφωνητικό 1/11/2010, πλακόστρωση πεζοδρομίου Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/10/2010, διαμόρφωση πεζοδρομίων Χρυσής Ακτής Παναγίας με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010 και διαρρύθμιση χώρων δημοτικού καταστήματος με ιδιωτικό συμφωνητικό στις 1/9/2010, κατά παράβαση των διατάξεων.

Οι δύο αιρετοί, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους παράνομα με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Τέλος, το βούλευμα αναφέρει ότι ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

Νέα επίθεση Μπέου σε

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η δημοτική αρχή Μπέου σε τοπικό , με αφορμή δημοσίευμα για τη δίκη Καντόλα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Άλλο ένα κατάπτυστο κείμενο, από συγκεκριμένο έντυπο – όργανο της διαπλοκής, ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη σειρά των λασπολογικών και συκοφαντικών επιθέσεων κατά της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου.

Αυτή τη φορά τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης του αντιδημάρχου, Δημ. Καντόλα για θέματα του πρώην Δήμου Αισωνίας και την χωρίς περιθώρια επιλογής απόφαση του Δήμου να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων, προσπάθησαν να εμφανίσουν μια δήθεν αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ανδρών, με αισχρούς τίτλους του ύφους « κατά Καντόλα»!

Αν και ίσως αποτελεί πλεονασμό, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν τις σκευωρίες και τις αθλιότητες που τα μέλη του διαπλεκόμενου κυκλώματος, που βύθισε την πόλη μας στην υπανάπτυξη και τη φτώχια, διαπράττουν κατά της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι οι μεταξύ του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και όλων των μελών της ομάδας πλειοψηφίας είναι ισχυρές, αδιατάρακτες και χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό.

Και ακριβώς στη βάση αυτής της σχέσης ο Δημ. Καντόλας περιβάλλεται από την αγάπη και το σεβασμό όλων των μελών της δημοτικής μας παράταξης, που με πρώτο το δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο πιστεύουν ακράδαντα στην αθωότητά του, που σύντομα θα αποδειχθεί και τον περιμένουν να επιστρέψει για να συνεχίσει το έργο που με επιτυχία επιτέλεσε μέχρι τώρα.

Όλα τα άλλα είναι αθλιότητες και βρομιές, αντάξιες αυτών που τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν υπό το κράτος της απόγνωσης και της απελπισίας που τους διακατέχουν για το προνόμιο που έχασαν, δηλαδή να ζουν άκοπα και πλουσιοπάροχα στις πλάτες των Βολιωτών.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση