Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αναβλήθηκε η δίκη για τα ασφαλιστικά απόλυσης συνδικαλίστριας
Αναβλήθηκε η δίκη για τα ασφαλιστικά απόλυσης συνδικαλίστριας

Αναβλήθηκε η δίκη για τα ασφαλιστικά απόλυσης συνδικαλίστριας

Αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της ΒΕΜΕΚΕΠ για τις 27 Ιανουαρίου , η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του συνδικάτου μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης του και αντιπρόσωπος του Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στο και στην ΠΟΕΜ.

Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα της εταιρίας, διότι ο νομικός της σύμβουλος παρίστατο σε δίκη στο Εφετείο.

Έξω από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκε μικρός αριθμός συνδικαλιστών και αναρτήθηκε πανό του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» που έγραφε «όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις – ανάκληση τώρα της απόλυσης».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου τόνισε ότι από τις 28 Ιουνίου η βιομηχανία γνώριζε ότι σήμερα θα εκδικάζονταν η υπόθεση και πρόσθεσε: “Όπως κωλυσιεργούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, μη προσερχόμενη στις τριμερείς συναντήσεις στο Μαγνησίας επί πέντε μήνες, έτσι και σήμερα προφασιζόμενη ότι υπάρχει δίκη στο Εφετείο Λάρισας του ενός δικηγόρου της, ζήτησε αναβολή”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή ήταν η πρώτη δίκη, η πρόεδρος του Δικαστηρίου δέχτηκε την αναβολή.

Το Συνδικάτο Μετάλλου εκτιμά ότι η μεγάλη προς το πρόσωπο της συνδικαλίστριας και στη συνδικαλιστική δίωξη γενικότερα, τα δεκάδες σωματεία που συμπαρίστανται και η απουσία βασικών και ουσιαστικών επιχειρημάτων εκ μέρους της εταιρίας, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να ζητηθεί αναβολή της δίκης, καθώς επιδιώκει να πάει την υπόθεση πιο πίσω για να «ελαφρώσει» το κύμα αλληλεγγύης.

«Τους λέμε ότι είναι άδικος κόπος, πιο πολύ θα δυναμώσουν το κίνημα», είπε ο Κ. Στεργίου, που κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη για να αποκρουστεί η απόλυση της εργαζόμενης και οι συνδικαλιστικές διώξεις.

Ερωτηθείς για τη μικρή συμμετοχή του κόσμου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου είπε ότι η ουσία είναι ότι εξέφρασαν τη στήριξή τους δεκάδες σωματεία και πρόσθεσε ότι υπάρχει κόσμος που είναι αλληλέγγυος και συμπαρίσταται στον αγώνα, που είναι δίκαιος και αφορά συνολικά το εργατικό κίνημα.

ergatergat1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση