Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αναστέλλουν επ’ αόριστον την αποχή από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι
Αναστέλλουν επ’ αόριστον την αποχή από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι

Αναστέλλουν επ’ αόριστον την αποχή από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι

Κτά την ετήσι Γενική Συνέλευση της 26ης Ιανουαρίου 2020 των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου ς, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι ομοί ς, , Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης και Γρεβενών, αποφασίστηκε να αναστείλουν επ' αόριστον την εξαγγελθείσα από 1.1.2020 και στη συνέχεια από 12.01.2020 αποχή από τα καθήκοντά τους, μέχρι να ληφθεί εκ νέου απόφαση, διά των νομίμων Οργάνων τους.

Επίσης, ύστερα από την ψήφιση του Ν. 4652/2020 και την αναστολή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του Ν. 4646/2019, οι συμβολαιογράφοι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας αναμένουν από την να ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματα των συμβολαιογράφων, όπως αυτά διατυπώθηκαν με τις μέχρι σήμερα Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους Συλλόγων.

Ακόμη, χαιρετίζουν την έντιμη και αγωνιστική συμπεριφορά των μελών του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τελούν σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση σε οποιαδήποτε προσπάθεια φαλκίδευσης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συλλόγου, μεταξύ αυτών: α) με τον υπουργό Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτη, παρουσία της βουλευτού Ζ. Μακρή και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Μαγνησία (πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ) αλλά κυρίως το συμβολαιογραφικό σώμα.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν:

1. Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες έχουν βάλει φρένο σε κάθε επένδυση και οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Πηλίου. Συγκεκριμένα: α) με τη με αριθμό 568/2018 απόφαση απαγορεύεται η ανέγερση δύο ή περισσότερων αυτοτελών κτιρίων με το σύστημα της διηρημένης ιδιοκτησίας του ν.δ. 1024/1971 (συγκροτήματος κατοικιών) και β) με τη με αριθμό 1.268/2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει στο Πήλιο και σε εκατοντάδες άλλους οικισμούς της Ελλάδας, με πράξεις της Διοίκησης (Υπουργών και Νομαρχών).

2. Η ετήσια έρευνα Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία κατατάσσει τη Χώρα μας πολύ χαμηλά σε θέματα μεταβίβασης ακινήτων και καταχώρησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα και προτάθηκαν λύσεις μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των διαφόρων Υπηρεσιών με τα συμβολαιογραφεία.

3. Τα προτα που θα προκύψουν στις συναλλαγές με τον προσφάτως ψηφισθέντα φορολογικό νόμο 4646/2019, με τον οποίο νομοθετήθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

4. Τα όρια της ευθύνης των συμβολαιογράφων κατά την υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου και κατά την προσάρτηση των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ των συμβαλλομένων.

5. Τα προτα που προκύπτουν από την αποϋλοποίηση των ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση