Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Άμεση δίωξη για φοροδιαφυγή από το 2014
Άμεση δίωξη για φοροδιαφυγή από το 2014

Άμεση δίωξη για φοροδιαφυγή από το 2014

Δεν ισχύει ο οιοσδήποτε για όσους έχουν συλληφθεί για μετά την 1.1.2014 και ως εκ τούτου οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη.

Αυτό προκύπτει από συμπληρωματική γνωμοδότηση που εξέδωσε η του Αρείου Πάγου. Σε αυτή διευκρινίζεται ότι η άμεση δίωξη στην οποία πρέπει να προχωρούν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά όταν διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής, αφορά αδικήματα μετά την 1.1.2014 και δεν έχει αναδρομική ισχύ για αδικήματα πριν από αυτή την ημερομηνία.

Η σύγχυση προκλήθηκε από προηγούμενη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα Ν. Παντελή, σύμφωνα με την οποία με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) έχει καταργηθεί σιωπηρά η δυνατότητα διοικητικού και δικαστικού συμβιβασμού, με συνέπεια οι φορολογικές αρχές να οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα μηνυτήριες αναφορές σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Στη συμπληρωματική γνωμοδότηση επισημαίνεται ότι η υποχρέωση άμεσης δίωξης και η κατάργηση οποιουδήποτε φορολογικού συμβιβασμού που προβλέφθηκε με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ισχύουν για τα φορολογικά αδικήματα που τελούνται μετά την έναρξη ισχύος του από 1.1.2014.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση