Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»

Η υπόθεση του νέου Δικαστικού Μεγάρου έχει λάβει από το 2019 μια, ομολογουμένως, ανορθόδοξη τροπή, που χαρακτηρίστηκε από τη διγλωσσία του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στις επίσημες απαντήσεις του και δηλώσεις που πραγματοποιούσε σε συναντήσεις με τοπικούς της ς, τη συζήτηση γύρω από κατάλληλα και ακατάλληλα οικόπεδα που υποδεικνύονταν ως προτάσεις για την ανέγερσή του και την ασφυκτική αντίστροφη μέτρηση που τέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανάδειξη οικοπέδου προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ.

Σήμερα, στον απόηχο των πανηγυρισμών της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με συμμετοχή βουλευτών της Μαγνησίας της και του δημάρχου , που επισφράγισε το «κλείδωμα» του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου και λίγες ημέρες πριν τη Διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει την ένταξη προς χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρότασης μαζί με άλλες προτάσεις για Δικαστικά Μέγαρα σε άλλες πόλεις της χώρας, ο πρώην πρύτανης του Π.Θ. κ. Πετράκος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχει προγραμματισμός να αξιοποιηθεί προς ανέγερση φοιτητικών εστιών.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κονίζει» ή «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» λέει ο σοφός λαός. Δεν είμαι βέβαιος ποια από τις δύο παροιμίες ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκύπτουν, ωστόσο, κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Γνώριζε ο κ. Τσιάρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης πρότασης; Και αν ναι, με ποιο σκεπτικό συναίνεσε στη χθεσινή σύσκεψη;

Ομοίως, ο με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, είχε προβεί σε ενδελεχή εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης;

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει υψηλή ευθύνη. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν εξαρχής η στρατηγική του στόχευση ήταν να εξελιχθεί το κρίσιμο για τον Βόλο ζήτημα σε ή αν έχει πραγματική πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση