Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;»

Η υπόθεση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου έχει λάβει από το 2019 μια, ομολογουμένως, ανορθόδοξη τροπή, που χαρακτηρίστηκε από τη διγλωσσία του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στις επίσημες απαντήσεις του και δηλώσεις που πραγματοποιούσε σε συναντήσεις με τοπικούς της κυβέρνησης, τη συζήτηση γύρω από κατάλληλα και ακατάλληλα οικόπεδα που υποδεικνύονταν ως για την ανέγερσή του και την ασφυκτική αντίστροφη μέτρηση που τέθηκε από το για την ανάδειξη οικοπέδου προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ.

Σήμερα, στον απόηχο των πανηγυρισμών της χθεσινής σύσκεψης στο με συμμετοχή βουλευτών της Μαγνησίας της ΝΔ και του δημάρχου Βόλου, που επισφράγισε το «κλείδωμα» του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου και λίγες ημέρες πριν τη Διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει την ένταξη προς χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρότασης μαζί με άλλες για Δικαστικά Μέγαρα σε άλλες πόλεις της χώρας, ο πρώην πρύτανης του κ. Πετράκος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχει προγραμματισμός να αξιοποιηθεί προς ανέγερση φοιτητικών εστιών.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» ή «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» λέει ο σοφός λαός. Δεν είμαι βέβαιος ποια από τις δύο παροιμίες ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκύπτουν, ωστόσο, κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Γνώριζε ο κ. Τσιάρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης πρότασης; Και αν ναι, με ποιο σκεπτικό συναίνεσε στη χθεσινή σύσκεψη;

Ομοίως, ο Βόλου με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, είχε προβεί σε ενδελεχή εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης;

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει υψηλή ευθύνη. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν εξαρχής η στρατηγική του στόχευση ήταν να εξελιχθεί το κρίσιμο για τον Βόλο ζήτημα σε ή αν έχει πραγματική βούληση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση