Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος: Ευθύνη του Υπουργείου να μη χαθεί η χρηματοδότηση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Αλ. Μεϊκόπουλος: Ευθύνη του Υπουργείου να μη χαθεί η χρηματοδότηση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ευθύνη του Υπουργείου να μη χαθεί η χρηματοδότηση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το θέμα της μετεγκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ξανά αντικείμενο έντονης συζήτησης στην πόλη του Βόλου και αποτέλεσε κεντρικό θέμα στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε πριν λίγες μέρες ο βουλευτής με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου.

«Στην με αρ.πρωτ. 222/04-12-2019  απάντησή σας σε σχετική μου Ερώτηση (με αρ. πρωτ. 1649/01-11-2019) με την οποία ζητούσα τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς και να εξεταστούν οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Ομάδα Εργασίας σχετικά με την καταλληλότητα χώρων για μετεγκατάσταση, αφού απορρίψατε τις προτάσεις που έχουν γίνει για μεταφορά σε άλλες δομές (ΙΑΑΑ Βόλου, ΕΚΚ Βόλου), εμμείνατε στη θέση ότι το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είναι τελικά… κατάλληλο, με μόνη αναγκαιότητα λύση «ρετούς» υπό τη μορφή «στοιχειώδους ς», «αποκατάστασης και γενικής επισκευής» του υπάρχοντος κτιρίου και μάλιστα «εφόσον κριθεί αναγκαία», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέροντας ωστόσο ότι στη συνέχεια ο υπουργός ανασκεύασε απαντώντας σε τοπικούς βουλευτές της ς, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι σήμερα προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται να ζητά να κατατεθεί εντός δεκαπέντε ημερών υλοποιήσιμη πρόταση για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου μέχρι τη συνεδρίαση της σχετικής Διυπουργικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί η ευκαιρία να ενταχθεί το έργο στη χρηματοδότηση και υλο σχεδιασμού για την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων της χώρας, μέσω ΣΔΙΤ.

«Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι τέλος του μήνα, ο Δήμος Βόλου ως αρμόδιος φορέας θα πρέπει να υποδείξει με συγκεκριμένη υλοποιήσιμη πρόταση σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και τεχνικά ώριμη σύμφωνα με τις αρμόδιες τεχνικές του Υπουργείου για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου, αλλιώς τα θα χαθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη συνέχεια παρέθεσε και την εκδοχή της δημοτικής αρχής Βόλου, που σε ανακοίνωσή της ανέφερε η ευθύνη της περιορίζεται στην υπόδειξη και προσφορά του αναγκαίου οικοπέδου και μόνο, όπως της έχει ζητηθεί και έχει ήδη ανταποκριθεί, δίνοντας ωστόσο λύσεις που δε γίνονται δεκτές από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ στη νέα πρόταση που έχει καταθέσει για συγκεκριμένη δημοτική έκταση μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει κάποια θετική ή αρνητική απάντηση.

«Η μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου έχει εξελιχθεί σε χρόνιο πρόβλημα για την πόλη του Βόλου που χρήζει άμεσης λύσης τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς,  όσο και για την τοπική », τόνισε ο βουλευτής ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το ποια τελικά είναι η αλήθεια σε σχέση με την έκταση για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου που φέρεται να έχει προτείνει προς τις αρμόδιες του Υπουργείου η δημοτική αρχή Βόλου, αλλά και να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μη χαθεί η προθεσμία υποβολής για την ένταξη έργου στη χρηματοδότηση  και υλο σχεδιασμού για την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων της χώρας μέσω ΣΔΙΤ.

"Αλιεύοντας" την είδηση