Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αύριο η απολογία του 29χρονου ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή
Αύριο η απολογία του 29χρονου ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή

Αύριο η απολογία του 29χρονου ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα ζήτησε και έλαβε ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας ο 29χρονος, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Λουκά Παπαδήμο. Ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού διάταξη λήψης γενετικού υλικού (DNA), οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθημέρου να ορίσουν πραγματογνώμονα.

Εάν όμως ληφθεί από το νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, τότε όπως δήλωσε ο του Φραγκίσκος Ραγκούσης, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές. Ο ίδιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και έχει αρνηθεί να μιλήσει, ενώ αύριο Τετάρτη θα μεταχθεί και στον ανακριτή που έχει τυπικά την ευθύνη των ερευνών για τα υπόλοιπα .

Από τις μέχρι στιγμής εργαστηριακές εξετάσεις έχει προκύψει ότι το γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα – πειστήρια, που κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε και , καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

"Αλιεύοντας" την είδηση