Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Τα ύποπτα ταξίδια σε Ξάνθη και Κω που αποκάλυψαν το θαμμένο οπλοστάσιο
Τα ύποπτα ταξίδια σε Ξάνθη και Κω που αποκάλυψαν το θαμμένο οπλοστάσιο

Τα ύποπτα ταξίδια σε Ξάνθη και Κω που αποκάλυψαν το θαμμένο οπλοστάσιο

Μια μυστική κρύπτη σε βάθος τεσσάρων μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους είχαν δημιουργήσει στα Σεπόλια οι συλληφθέντες στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που φέρονται να ανήκουν στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο μήκους 20 μέτρων κάτω από τη μονοκατοικία της οδού Αυλώνος, μέσα στο οποίο τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν κρυμμένο βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικά low, καλάσνικοφ, α και χειροβομβίδες. Εκτιμάται ότι πρόθεση των συλληφθέντων ήταν να μεταφέρουν διά θαλάσσης τα πυρομαχικά στην Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να διαδραμάτισε ένας 60χρονος Τούρκος, γνωστός με την προσωνυμία «Κώστας» που είχε κατηγορηθεί για την απόπειρα μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών με φουσκωτό από τη Χίο στην Τουρκία, το 2013. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 60χρονος πραγματοποίησε ταξίδια σε Δωδεκάνησα και , προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο της Αντιτρομοκρατικής όσο και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Τέθηκε υπό επιτήρηση και στο διάστημα που ακολούθησε μυστικοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος καθώς και άλλοι ένοικοι και επισκέπτες της μονοκατοικίας επί της οδού Αυλώνος μετέφεραν από το εσωτερικό της μονοκατοικίας στους κάδους απορριμμάτων της γειτονιάς σακούλες με μπάζα. Ελεγξαν μάλιστα το χώμα στις σακούλες και διαπίστωσαν ότι είχε διαφορετική σύσταση από αυτό που υπήρχε στον κήπο της μονοκατοικίας!

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ αποφάσισαν να συνεχίσουν και να εντείνουν την παρακολούθηση των υπόπτων. Το τελευταίο στάδιο της μυστικής επιχείρησης διαδραματίστηκε την Τετάρτη, όταν ορισμένοι από τους συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι πήγαν σε ερημική τοποθεσία στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου η παρακολούθησή τους ήταν δύσκολη. Πήραν από εκεί και μετέφεραν πίσω στα Σεπόλια μεγάλους σάκους με άγνωστο περιεχόμενο. Η κίνησή τους αυτή σήμανε συναγερμό στην ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη που άναψε το πράσινο φως για την έφοδο. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει μια καταπακτή που οδηγούσε σε μήκους 20 μ., όπου εντοπίστηκαν τα και τα εκρηκτικά.

Σημειώνεται ότι το η Αντιτρομοκρατική είχε συλλάβει σε δύο διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο ς υπηκόους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην DHKP-C. Και τότε, στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί της υπηρεσίας είχαν πραγματοποιήσει έρευνα για τυχόν θαμμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στους πρόποδες της Πάρνηθας. Τότε, είχαν βρεθεί τα βαρέλια όπου πιθανολογείτο ότι υπήρχε κρυμμένος ο οπλισμός όχι όμως και το περιεχόμενό τους.

Παράλληλα με την έρευνα στο σπίτι στα Σεπόλια αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Συνολικά προσήχθησαν 26 άτομα από τα οποία δέκα επρόκειτο να κατηγορηθούν για άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. Μέχρι αργά χθες η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση