Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Tα χρήματα από το μπαζάρ της Αστυνομίας στους «Μάγνητες Τυφλούς»
Tα χρήματα από το μπαζάρ της Αστυνομίας στους «Μάγνητες Τυφλούς»

Tα χρήματα από το μπαζάρ της Αστυνομίας στους «Μάγνητες Τυφλούς»

 

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το με δημιουργίες αστυνομικών τη Μ. Δευτέρα, παραδόθηκαν σήμερα στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης   , σε μια λιτή τελετή στο γραφείο του διευθυντή, ταξίαρχου Ιωάννη Τόλια.

Στην εκδήλωση  συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και τη λειτουργία του  Σωματείου και ο κ. διαβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί της ς θα είναι πάντα αρωγοί και στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής των «Μανήτων Τυφλών» Λάμπρος Παρασκευάς, που συνοδευόταν από την  ταμία Αθηνά Ανεστοπούλου, ανέφερε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι στην πόλη αναπτύσσεται μια διαδικασία που αρχίζει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται την αναπηρία και κινήσεις όπως των αστυνομικών είναι μια διαφορετική προσέγγιση διότι πρόκειται για κάτι που ένιωσαν άνθρωποι μόνοι τους, χωρίς να γίνει κάποιο αίτημα.

«Βασική επι όχι μόνο του Σωματείου Τυφλών, αλλά όλων των αναπήρων της Ελλάδας, είναι το κοινωνικό γίγνεσθαι όχι να ανέχεται τους ανάπηρους, αλλά να αποδέχεται ότι υπάρχει και αυτή η ομάδα, καθώς οι ανάπηροι αποτελούν περίπου το 10% των ανθρώπων στο δυτικό κόσμο», είπε  ο κ. Παρασκευάς και πρόσθεσε  ότι αυτό πρέπει να σκέφτεται κάποιος όταν με το αυτοκίνητό του κλείνει μια ράμπα και εμποδίζει τη διέλευση ενός ανθρώπου με αμαξίδιο ή παρκάρει στο πεζοδρόμιο ή επιτίθεται σε έναν τυφλό επειδή του έγδαρε ή έριξε κάτω το μηχανάκι που δεν είδε πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση της Αστυνομίας να βρει μιμητές και συμπλήρωσε ότι στη   υπάρχουν 558 τυφλοί, από τους οποίους οι 313 είναι μέλη του Σωματείου.

Ο Στέφανος Καρκάλης πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας, τόνισε ότι αποδόθηκε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το που έγινε που έγινε τη Μ. Δευτέρα, με δημιουργίες αστυνομικών.

Ο ίδιος τόνισε ότι το χρηματικό ποσό (λίγο πάνω από 400 €) αποφασίστηκε φέτος με τους δημιουργούς και δόθηκε στο Σωματείο , δείχνοντας την ευαισθησία της Αστυνομίας, κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία, ότι εκτός του αστυνομικό έργο μπορεί να βοηθήσει ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που πωλήθηκαν στο μπαζάρ και ήταν λαμπάδες, πλεκτά καλάθια, εικόνες κ.λπ. Επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά οι αστυνομικοί Ζωή Ζήνδρου, Δήμητρα Δημοπούλου, Μαρίνα Κωτσάκη, Δέσποινα Κάλλιαρη, Ελένη Βίκα και Χριστίνα Μαντζιούρα.

Ο διευθυντής της Γιάννης Τόλιας είπε ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπό τν αιγίδα της Διεύθυνσης, στην οποία βραβεύτηκαν τα παιδιά των Αστυνομικών που πέρασαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και έκαναν αξιέπαινες πράξεις, αλλά και αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα.

Παράλληλα έγινε μπαζάρ με δημιουργίες αστυνομικών, που πωλήθηκαν σε αστυνομικούς και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε προσφέρθηκε στο Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση