Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών

 

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος έγιναν σήμερα το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, παρουσία  αστυνομικών, πολιτικών στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας .

Μετά τη δοξολογία και τους χαιρετισμούς του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, ταξίαρχου Ιωάννη Τόλια, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου και του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων . Μαγνησίας Αργύρη Διχτά, ακολούθησε η αποκάλυψη του μνημείου, που ήταν καλυμμένο με την Ελληνική Σημαία, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Στον χαιρετισμό του ο ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας αναφέρθηκε στο έργο των αστυνομικών και όπως είπε «το μνημείο αυτό θα μας θυμίζει το δύσκολο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει είτε ως άτομα είτε ως κοινωνία αν δεν έχει τιμήσει τους νεκρούς του».

Στη  συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας τόνισε ότι η ανέγερση του μνημείου ήταν πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και τον ταξίαρχο Ιωάννη Τόλια.

Ως γνωστόν στη Μαγνησία έπεσαν δύο αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος, ένας παλιότερα και τον Ιούλιο του 2015 ο Γιώργος Καραπαναγιώτης της ΟΠΚΕ που έπεσε σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ συνολικά από την ενοποίηση της Χωροφυλακής με την Ελληνική Αστυνομία το 1984, οι νεκροί αστυνομικοί ανέρχονται σε 129 Πανελλαδικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος είπε  ότι σε μια σεμνή τελετή τιμήσαμε τους της Ελληνικής Αστυνομίας που έπεσαν στο καθήκον, για να υπάρχει ασφάλεια στον πολίτη.

Η Πολιτεία και οι πολίτες, τόνισε, πρέπει να είναι δίπλα στον αστυνομικό. «Εμείς πλέον δε θέλουμε άλλους . Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να πηγαίνουν στα σπίτια τους, με την οικογένειά τους, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να γίνονται γιαγιάδες και παππούδες».

Οι αστυνομικοί σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προτα, θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ είπε ότι στη Μαγνησία θα υπάρξουν προτα στο άμεσο μέλλον, διότι δεν θα έρχονται πλέον αστυνομικοί, διότι περικόπηκαν οι κενές οργανικές θέσεις.

Ο κ. Γερακαράκος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι όταν ήταν αντιπολίτευση  κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν σεβόταν τις δικαστικές αποφάσεις, πλέον η ίδια δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και κάνει περικοπές εκεί που δεν πρέπει.

Τέλος, ανέφερε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης και των ψεων σε υλικοτεχνική υποδομή αυξήθηκαν οι πεσόντες αστυνομικοί, φέροντας ως παράδειγμα ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα και το ότι ο επιβαρύνεται ο ίδιος να αγοράσει για να εκπαιδευτεί και τόνισε ότι μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ ασφάλειας και εγκλήματος, που πλέον γίνεται κατά ζωής, όταν η χώρα μαραζώνει οικονομικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου, ο διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Αναστάσιος Πάρτσαλος, εκπρόσωπος της 111 Πτέρυγας Μάχης, ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, ταξίαρχος Κώστας Δεμερτζής, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, ο διοικητής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, πλοίαρχος ,  ο διευθυντής Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κίτσιος, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Αστυνομίας.

astyn

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση