Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συλλήψεις και βεβαίωση παραβάσεων
Συλλήψεις και βεβαίωση παραβάσεων

Συλλήψεις και βεβαίωση παραβάσεων

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (01.04.2017) σε ολόκληρη τη , εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, ς, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και  των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν (1.625) άτομα και (1.400) .

Προσήχθησαν (34) άτομα.

Συνελήφθησαν (19) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Έντεκα (11) άτομα, από τα οποία δέκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Ένας (1) ημεδαπός για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
  • Τρία (3) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση κατάσχεσης, απάτη και κλοπή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Βεβαιώθηκαν (355) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Τριακόσιες πενήντα δύο (352) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
    • (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
    • (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
    • (18) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (22) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
    • (4) για ΚΤΕΟ,
    • (51) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (32) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (8) για μέθη,
    • (3) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (209) λοιπές παραβάσεις.
  • Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκε μικροποσότητα μίγματος καπνού και κάνναβης.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύλληψη τριών ημεδαπών για αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-04-2017) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, διότι αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και προσπάθησαν να διαφύγουν πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος, ενώ επιπλέον κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε δύο από συλληφθέντες αντιστάθηκαν.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένας για απλή σωματική βλάβη,απειλή, εξύβριση, υπεξαίρεση, κλοπή, εμπρησμό και ψευδή καταμήνυση

Συνελήφθησαν χθες (01-04-2017) το βράδυ στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 59χρονος ημεδαπός και ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι χθες το μεσημέρι ο 59χρονος, για οικονομικής φύσης διαφορές, εξύβρισε, απείλησε και προξένησε απλή σωματική βλάβη στον 45χρονο, ενώ επιπλέον αφαίρεσε από την κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιοποιήθηκε παράνομα διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία που του είχε παραχωρήσει προς χρήση ο 45χρονος.

Στη συνέχεια, 57χρονος ημεδαπός (αδερφός του 59χρονου) απείλησε και προξένησε απλή σωματική βλάβη σε 19χρονο υπήκοο Αλβανίας (γιο του 45χρονου), χτυπώντας τον με τα χέρια του στο σώμα του, ενώ αργότερα οι δύο ημεδαποί προκάλεσαν σε πρέσα μπετού, ιδιοκτησίας του 45χρονου υπηκόου Αλβανίας, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της. Επιπλέον, ο 59χρονος ημεδαπός, υπέβαλλε έγκληση σε βάρος του 45χρονου για απειλή και ψευδή καταμήνυση.

Σύλληψη δύο ημεδαπών φυγόποινων

Συνελήφθησαν, χθες (01-04-2017) το πρωί στην , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος ς, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 53 ετών, διότι εκκρεμούν σε βάρος τους ισάριθμες αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης ενός έτους, για παραβίαση κατάσχεσης.

Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη χθες (01-04-2017) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία 54χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) , χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (01-04-2017) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 21χρονος και μία 17χρονη, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΝΗΣΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (01-04-2017) το απόγευμα στον Αλμυρό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης  δύο ετών και πέντε μηνών για κλοπή και απάτη.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Συνελήφθη χθες (01-04-2017) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι προσέγγισε πεζός 80χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσε από το λαιμό τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη χθες (01-04-2017) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, το οποίο κατείχε χωρίς την σχετική άδεια.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (01-04-2017) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, με ποινή φυλάκισης (20) ημερών, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση