Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συλλήψεις για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων
Συλλήψεις για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων

Συλλήψεις για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων

Συνελήφθησν χθες (17-05-2017) το μεσημέρι στην Κρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 39 ετών, κατηγορούμενοι για απάτες και σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, οι δράστες μετέβαιναν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στις των ηλικιωμένων, όπου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα είτε τεχνικού ελέγχου σε ηλεκτρικές συσκευές είτε επιστροφής χρημάτων από υπερχρεωμένο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών και αφαιρούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί χρηματικά ποσά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι χθες το πρωί στην Καρδίτσα, οι δράστες με την προαναφερόμενη μέθοδο και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

  • εξσαν αρχικά 82χρονο ημεδαπό, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των (55) και έπειτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας του διάφορα χρυσαφικά, απροσδιόριστης χρηματικής αξίας,
  • αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ακόμη ηλικιωμέ στις τους με σκοπό να αφαιρέσουν απ' αυτούς χρηματικά ποσά, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες αναζητήσεις των αστυνομικών οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθησαν.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν:

  • ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (485) , καθώς και
  • τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή των παραπάνω δραστών σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις τόσο στην Καρδίτσα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

"Αλιεύοντας" την είδηση