Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη δύο ατόμων στο Βόλο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Σύλληψη δύο ατόμων στο Βόλο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Σύλληψη δύο ατόμων στο Βόλο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

 

 

 

 

σαν χθες (07-04-) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συν με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, δύο άτομα, ηλικίας 25 και 40 ετών, κατηγορούμενα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

 

Ειδικότερα, οι δύο  μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό σε κατάστημα (οπωροπαντοπωλείο) της πόλης και προέβησαν σε προϊόντων μικρής αξίας, πληρώνοντας το αντίτιμο με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

 

Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.

 

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • δεκαπέντε (15) των (50) ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των (877,6) ευρώ, ως προερχόμενο από τις παράνομες συν τους και
  • δεκαέξι (16) πλαστικές σακούλες με διάφορα , τα οποία προμηθεύτηκαν χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ.

 

Από τη μέχρι τ αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων σε ισάριθμα καταστήματα στην περιοχή του Βόλου και των Φαρσάλων ς, κατά τις οποίες οι δύο ημεδαποί, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, προέβησαν σε αγορές προϊόντων μικρής αξίας χρησιμοποιώντας ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Μέρος των κατασχεμένων προϊόντων και χρημάτων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση