Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (20-04-) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) , ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, διότι κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (20-04-) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) , ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος ς, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (20.04.2017) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, ς, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και , τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων, ελέγχθηκαν:
– (942) άτομα,
– (738) οχήματα,
– (9) επιχειρήσεις σκραπ και
– (10) .

Προσήχθησαν (28) άτομα.

Συνελήφθησαν (18) άτομα και συγκεκριμένα:
– Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και FYROM, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
– Δύο (2) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Τέσσερις (4) αλλοδαποί, (3 υπήκοοι Αλβανίας και 1 υπήκοος Πακιστάν), για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Πέντε (5) άτομα, από τα οποία τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί επιταγών, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και .

Βεβαιώθηκαν (212) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– Μία (1) παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
– Τρεις (3) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
– Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Τέσσερις (4) παραβάσεις για επαιτεία.
– Εκατόν ενενήντα έξι (196) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
• (7) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• (3) για ΚΤΕΟ,
• (36) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και
• (149) λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν (853) γραμμάρια αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού, μικροποσότητες κάνναβης, καθώς και είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση