Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Σύλληψη 28χρονης Αλβανίδας για απάτες μέσω του διαδικτύου
Σύλληψη 28χρονης Αλβανίδας για απάτες μέσω του διαδικτύου

Σύλληψη 28χρονης Αλβανίδας για απάτες μέσω του διαδικτύου

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είκοσι τρεις περιπτώσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αθήνας, με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συν με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού, 28χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος της, καθώς και σε βάρος αγνώστου συνεργού της σχηματίστηκε για διακεκριμένη απάτη κατ' εξακολούθηση, διακεκριμένη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης μετά χρήσεως και κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2015, προέβησαν συστηματικά στην διάπραξη τουλάχιστον 23 περιπτώσεων απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές της ς, ενώ από την παράνομη δραστηριότητά τους, εκτιμάται ότι αποκόμισαν το των 69.306,83 ευρώ.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες αναρτούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες για υποτιθέμενη πώληση ζώων και ηλεκτρονικών συσκευών σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, προσελκύοντας ανυποψίαστους πολίτες από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους διαβεβαίωναν για την ακεραιότητα της αγοραπωλησίας και τους έπειθαν να καταθέσουν διάφορα χρηματικά ποσά, ως αντίτιμο ή προκαταβολή της συναλλαγής.

Η των χρηματικών ποσών από τα πραγματοποιούνταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορων πιστωτικών ιδρυμάτων, τους οποίους είχε ανοίξει η 28χρονη σε διαφορετικά ονόματα με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Επιπλέον, στην προσπάθειά της να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, η 28χρονη έκανε χρήση πλαστών εγγράφων με τα οποία μίσθωνε κατοικίες, εξέδιδε Α.Φ.Μ, υπέβαλε ψευδείς φορολογικές και ενεργοποιούσε τηλεφωνικές .

Οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Η συλληφθείσα με τη που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση