Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Στοχευμένες δράσεις της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Στοχευμένες δράσεις της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στοχευμένες δράσεις της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στοχευμένες δράσεις της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας πραγματοποιήθηκαν από 10 έως και 17 Νοεμβρίου, με ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Μαγνησίας.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

Στο νομό Θεσσαλονίκης

-Σε μεσιτικό γραφείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

-Σε μεσιτικό γραφείο, το οποίο λειτουργούσε ως υποκατάστημα εταιρείας, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, καθώς επίσης και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, πραγματοποιήθηκε ποσοτική καταμέτρηση υγρών καυσίμων των δεξαμενών τους με σκοπό τη διασταύρωση των δεδομένων αγοράς και πώλησης και τον εντοπισμό τυχόν αποκλίσεων.

Στο νομό Καβάλας

-Σε εταιρεία με δραστηριότητα την «Απόσταξη, Ανακαθορισμό & Ανάμιξη Αλκοολούχων Ποτών» κατελήφθησαν να απασχολούνται τρείς εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, ενώ παράλληλα ελήφθησαν δείγματα των τελικών αλκοολούχων προϊόντων με σκοπό την περαιτέρω εξέταση τους.

Στο νομό Μαγνησίας

-Σε «Internet» καφέ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε ουζερί, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε ζαχαροπλαστείο, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδεχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε τσιπουράδικο, διαπιστώθηκαν τρεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς επίσης και τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση