Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Στο Αυτόφωρο οδηγούνται Σακκάς – Σεϊσίδης
Στο Αυτόφωρο οδηγούνται Σακκάς – Σεϊσίδης

Στο Αυτόφωρο οδηγούνται Σακκάς – Σεϊσίδης

Στο Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο προσέρχονται για να δικαστούν εντός της ημέρας ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, που είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στη .

Η εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος τους ποινική για τα αδικήματα της ς -αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας και το οποίο είχε κλαπεί τον Ιούνιο από το Παλαιό Φάληρο-, της ς -αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας-, της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, ομάδες αναρχικών καλούν σε συγκέντρωση ς στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο Μάριος Σεϊσίδης που ανεζητείτο από το 2006 για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην ομάδα των επονομαζόμενων «Ληστών του Διστόμου», που την περίοδο 2013-2015 διέπραξε πάνω από εννέα ένοπλες σε υποκαταστήματα τραπεζών κυρίως της περιφέρειας. Η ομάδα αποτέλεσε σύμπραξη αναρχικών – ποινικών και σ' αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, καθώς και οι – ληστές Γρηγόρης Τσιρώνης και Γιώργος Πετρακάκος.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Κώστα Σακκά, εκκρεμούσε σε βάρους του ποινή φυλάκισης 16 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κι αυτό διότι το διάστημα που παρέμενε εξαφανισμένος δεν υπήρξαν πληροφορίες για τις κινήσεις του ή ενδείξεις για επαναπροσέγγισή του με τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων». Μάλιστα, είχε ερευνηθεί το ενδεχόμενο ο 32χρονος να είχε διαφύγει στο εξωτερικό με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου.

Πάντως, η Αντιτρομοκρατική αναμένεται να ερευνήσει το επόμενο διάστημα τυχόν ανάμειξη των μέχρι πρότινος καταζητούμενων αναρχικών, Μάριου Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά, σε ενέργειες του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης». Εκφράζονται εξάλλου υπόνοιες για ανάμειξή τους σε τραπεζών και ένοπλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι δύο φυγάδες εντοπίστηκαν τυχαία στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στον περιφερειακό της ς. Επέβαιναν σε ασημί VW Golf και μόλις είδαν τους δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να τους κάνουν νόημα για έλεγχο έκαναν αναστροφή, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Ακολούθησε στους δρόμους της Σπάρτης και φτάνοντας κοντά στην αφετηρία των ΚΤΕΛ Λακωνίας κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί προσωρινά τους έχασαν, κάλεσαν μέσω ασυρμάτου ενισχύσεις και τελικά λίγο πριν τις 5 τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν κοντά σε υπόγειο γκαράζ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση