Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι
Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι, μετά την απολογία τους σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή. Οι δύο Ουκρανοί το απόγευμα της Δευτέρας αποβίβασαν στη νησίδα Γιούρα Αλοννήσου 50 μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη περιπολικού σκάφους του λιμεναρχείου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 32 χρονών, μεταφέρθηκαν ήδη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, για να μείνουν στα κρατητήρια, μέχρι τη μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ το Λιμεναρχείο κατάσχεσε το παλιό σιδερένιο αλιευτικό σκάφος, με το οποίο μετέφεραν τους μετανάστες.

Εν τω μεταξύ παραμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών οι 50 μετανάστες από το Ιράκ, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία και η Αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία της χορήγησης προσωρινής άδειας παραμονής στη χώρα μας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα αφεθούν ελεύθεροι.

Μεταξύ των μεταναστών υπάρχει ένα νεογέννητο τριών μηνών, πέντε παιδιά και 14 γυναίκες, ενώ τοπικοί φορείς ότι η Εκκλησία, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου και εθελοντές, μεριμνούν για τη σίτισή τους και τη χορήγηση ειδών καθαριότητας και υγιεινής. Ειδικότερα, με ενέργειες του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας , Τάσου Μπατζιάκα, εστάλησαν στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο ειδικό κέντρο υποδοχής ισάριθμες μερίδες φαγητού, ενώ τους δόθηκαν προσωπικά είδη και είδη υγιεινής.

Την ευθύνη φιλοξενίας και φύλαξης του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών έχει η Αστυνομία, μέχρι να τους επιτραπεί να φύγουν από το χώρο, αφού συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση