Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι
Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι

Στις οδηγήθηκαν οι δύο Ουκρανοί δουλέμποροι, μετά την απολογία τους σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή. Οι δύο Ουκρανοί το απόγευμα της Δευτέρας αποβίβασαν στη νησίδα ιούρα Αλοννήσου 50 μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν μετά από περιπολικού σκάφους του λιμεναρχείου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 32 χρονών, μεταφέρθηκαν ήδη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, για να μείνουν στα κρατητήρια, μέχρι τη μετ τους στις , ενώ το κατάσχεσε το παλιό σιδερένιο αλιευτικό , με το οποίο μετέφεραν τους μετανάστες.

Εν τω μεταξύ παραμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών οι 50 μετανάστες από το Ιράκ, την Ερυθραία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία και η Αστυνομία ξεκίνησε τη διαδικασία της χορήγησης προσωρινής ς παραμονής στη χώρα μας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα αφεθούν ελεύθεροι.

Μεταξύ των μεταναστών υπάρχει ένα τριών μηνών, πέντε παιδιά και 14 γυναίκες, ενώ τοπικοί ότι η Εκκλησία, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου και εθελοντές, μεριμνούν για τη σίτισή τους και τη χορήγηση ειδών καθαριότητας και υγιεινής. Ειδικότερα, με ενέργειες του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας , Τάσου Μπατζιάκα, εστάλησαν στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο ειδικό κέντρο υποδοχής ισάριθμες μερίδες φαγητού, ενώ τους δόθηκαν προσωπικά είδη και είδη υγιεινής.

Την ευθύνη φιλοξενίας και φύλαξης του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών έχει η Αστυνομία, μέχρι να τους επιτραπεί να φύγουν από το χώρο, αφού συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση