Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Συλλήψεις για αγοραπωλησία όπλων
Συλλήψεις για αγοραπωλησία όπλων

Συλλήψεις για αγοραπωλησία όπλων

ΠΑΤΡΑ. Μεγάλο αριθμό όπλων έχουν βρει οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών, κατά τη διάρκεια ερευνών σε περιοχές της Πάτρας, της Αττικής και του Πύργου Ηλείας, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας τουλάχιστον 10 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για την υπόθεση και, όταν έκριναν πως πρέπει να ξεκινήσουν τις συλλήψεις, πραγματοποίησαν ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες πυροβόλα όπλα αλλά και μεγάλο αριθμό σφαιρών. Oσον αφορά τους συλληφθέντες, η Αστυνομία ερευνά δύο ενδεχόμενα. Είτε να αποτελούν μέλη της ίδιας σπείρας, είτε να υπήρχε συνεργασία μεταξύ ομάδων που να εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας και έφερναν τα όπλα στη χώρα για να πουληθούν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, τα όπλα αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική πράξη.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση σχετίζονται με την αγοραπωλησία όπλων, αλλά, όπως σημειώνουν, τα αποτελέσματα που θα βγουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα συγκεκριμενοποιήσουν την κατεύθυνση των ερευνών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση