Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά
ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά

ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά

Tρί εμπορευμτοκιβώτια με 1,6 τό χάπια captagon, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας και με τελικό προορισμό την Κίνα εντόπισαν και δέσμευσαν  στο λιμάνι του Πειραιά υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης αρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε σε με το εν Ελλάδι της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης αρκωτικών (D.E.A).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. τα εμπορευματοκιβώτια ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στο πρώτο εκ των τριών εμπορευματοκιβωτίων και ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα, διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε πράγματι σανίδες MDF  εντός των οποίων είχε αποκρυβεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών Captagon, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το σύνολο της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχεται σε 1 τόνο και 590 κιλά, που αντιστοιχεί σε 10.018.260 εκατομμύρια χάπια.

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ κατασχεθεί στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διενεργείται για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και  για να διαπιστωθεί αν ο προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

Οι έρευνες ήδη επεκτείνονται στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Μετά την ολο του ελέγχου και στα τρία εμπορευματοκιβώτια θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση