Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ
Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ

Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ

Σε σωφρονιστικό κατάστημα ψάχνουν οι επιτελείς της τον , 24 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, σε ηλικία μόλις 21 μηνών. Μία καταγγελία που έγινε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε πάλι τις αρχές και ήδη έχει ζητηθεί έλεγχος DNA, για να συγκριθούν τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου τηλεφώνησε σε υπηρεσία της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υποστήριξε πως γνωρίζει ότι ο , που εξαφανίστηκε στην Κω, είναι ένας 26χρονος, ο οποίος εκείνη την περίοδο κρατούνταν για ναρκωτικά στις φυλακές Διαβατών και ζει εδώ και χρόνια με στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πως η , ενδεχομένως από φόβο, δεν αποκάλυψε τα πραγματικά της στοιχεία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, καθώς η ίδια έδωσε ονοματεπώνυμο. Αυτό δείχνει ότι σκοπός της δεν είναι η αμοιβή που έχουν ανακοινώσει οι συγγενείς του εξαφανισμένου Μπεν και η βρετανική αστυνομία, η οποία φτάνει τις 10.000 λίρες.

Η γυναίκα που έκανε την τηλεφωνική αναφορά στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται να μετέφερε ειδικές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου νεαρού μέσα στην . Ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια με αυτά του Μπεν Νίντχαμ και πως γνωρίζει ότι το παιδί εμφανίστηκε στην οικογένεια από την ίδια ηλικία στην οποία ο Βρετανός εξαφανίστηκε. Ακόμη είπε πως τώρα ο είναι κρατούμενος στις φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που μετέφερε η καταγγέλλουσα σε άλλη υπηρεσία της ασφάλειας και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προσώπου, για το οποίο μιλούσε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 26χρονο κρατούμενο, που μέχρι πρόσφατα ήταν στα Διαβατά, ενώ τελευταία μετήχθη σε άλλη και έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά του Μπεν, όπως τα έχουν αποτυπώσει σχεδιαστές, υπολογίζοντας την ανάπτυξή του με βάση τις φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους από την ηλικία που εξαφανίστηκε.

 

Πηγές έλεγαν στη «Μ» ότι μετά την αστυνομική αναφορά ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει λήψη γενετικού υλικού από τον κρατούμενο, προκειμένου να συγκριθεί με τα στοιχεία του Μπεν Νίντχαμ. Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης.

Σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία, έλεγαν στη «Μ» πως «μπορεί να έχει στοιχεία που είναι αξιοποιήσιμα όμως εάν δεν επιβεβαιωθεί το DNA, δεν έχει αξία». Πάντως έλεγαν ότι η γυναίκα φαίνεται να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου νεαρού.

 

πηγή:makthes.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση