Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ
Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ

Ψάχνουν στις φυλακές τον Μπεν Νίντχαμ

Σε σωφρονιστικό κατάστημα ψάχνουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. τον , 24 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, σε ηλικία μόλις 21 μηνών. Μία καταγγελία που έγινε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης ενεργοποίησε πάλι τις αρχές και ήδη έχει ζητηθεί έλεγχος DNA, για να συγκριθούν τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα του περασμένου Φεβρουαρίου γυναίκα τηλεφώνησε σε υπηρεσία της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υποστήριξε πως γνωρίζει ότι ο , που εξαφανίστηκε στην Κω, είναι ένας 26χρονος, ο οποίος εκείνη την περίοδο κρατούνταν για στις Διαβατών και ζει εδώ και χρόνια με στη δυτική . Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι πως η γυναίκα, ενδεχομένως από φόβο, δεν αποκάλυψε τα πραγματικά της στοιχεία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, καθώς η ίδια έδωσε ονοματεπώνυμο. Αυτό δείχνει ότι σκοπός της δεν είναι η αμοιβή που έχουν ανακοινώσει οι συγγενείς του εξαφανισμένου Μπεν και η βρετανική αστυνομία, η οποία φτάνει τις 10.000 λίρες.

Η γυναίκα που έκανε την τηλεφωνική αναφορά στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται να μετέφερε ειδικές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου νεαρού μέσα στην . Ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά του είναι ίδια με αυτά του Μπεν Νίντχαμ και πως γνωρίζει ότι το παιδί εμφανίστηκε στην από την ίδια ηλικία στην οποία ο Βρετανός εξαφανίστηκε. Ακόμη είπε πως τώρα ο νεαρός είναι κρατούμενος στις για υπόθεση ναρκωτικών.

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που μετέφερε η καταγγέλλουσα σε άλλη υπηρεσία της ασφάλειας και επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προσώπου, για το οποίο μιλούσε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 26χρονο κρατούμενο, που μέχρι πρόσφατα ήταν στα , ενώ τελευταία μετήχθη σε άλλη φυλακή και έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά του Μπεν, όπως τα έχουν αποτυπώσει σχεδιαστές, υπολογίζοντας την ανάπτυξή του με βάση τις που έχουν στα χέρια τους από την ηλικία που εξαφανίστηκε.

 

Πηγές έλεγαν στη «Μ» ότι μετά την αστυνομική αναφορά ο ζήτησε να γίνει λήψη γενετικού υλικού από τον κρατούμενο, προκειμένου να συγκριθεί με τα στοιχεία του Μπεν Νίντχαμ. Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης.

Σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία, αστυνομικοί έλεγαν στη «Μ» πως «μπορεί να έχει στοιχεία που είναι αξιοποιήσιμα όμως εάν δεν επιβεβαιωθεί το DNA, δεν έχει αξία». Πάντως έλεγαν ότι η γυναίκα φαίνεται να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου νεαρού.

 

πηγή:makthes.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση