Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Προσαγωγή δύο ατόμων για τη φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο
Προσαγωγή δύο ατόμων για τη φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο

Προσαγωγή δύο ατόμων για τη φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο

 Από το ανακριτικό τμήμα ΠΥ Βόλου εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου για τη στον :
Σήμερα 06-10-2017 και περί 12:50’, εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Λαυρεντίου . Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών κι έκαψε αγροτοδασική έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, σε ιδιαίτερα επικλινές έδαφος. Προς στιγμή η πυρκαγιά απείλησε σπίτια στο χωριό του Αγ. Λαυρεντίου, ωστόσο λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής ο κίνδυνος απεφεύχθη.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 9 υδροφόρα οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνολικά 39 άνδρες, με επικεφαλής το  Διοικητή της , Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου.

Το συμβάν τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Στα πλαίσια του ανακριτικού έργου, έγινε προσαγωγή δύο ατόμων μιας γυναικός της Λ.Α. 74 ετών κι ενός ανδρός του Γ.Σ. 26 ετών, οι οποίοι διενεργούσαν αγροτικές εργασίες, μεταξύ των οποίων και καύση κλαδιών, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στην περιοχή μας και για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι από την Υπηρεσία μας επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα με ύψος κατ΄ ελάχιστον τα 1500 ευρώ.

Τονίζεται  ότι ως τις 31/10 βρισκόμαστε σε διάρκεια αντιπυρικής περιόδου κι ως εκ τούτου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση