Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική
Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αττική

Στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από το 2010, συστηματικά σε και κλοπές, από σπίτια σε όλη την προχώρησε η Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλλοδαποί και στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπήκοοι Γεωργίας. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 30 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία οι 25 είναι υπήκοοι Γεωργίας, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Βουλγαρίας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε επιμέρους δράσεις της οργάνωσης άλλων 125 μελών της, τα οποία αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις και 137 κλοπές σε σπίτια, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή των κατηγορουμένων, σε τουλάχιστον πενήντα ακόμη, παρόμοιες περιπτώσεις.

Έχουν κατασχεθεί πολλά κλοπιμαία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης τους στους πολίτες.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης – ορμητήριο, κεντρική πλατεία, καθώς και διαμερίσματα στο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστήρια σε διάφορες περιοχές των Αθηνών.

Μάλιστα τα που αφαιρούσαν από τους παθόντες ή αποκόμιζαν από την πώληση των κλοπιμαίων, τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στην χώρα τους τη Γεωργία. Εκτιμάται ότι, το οικονομικό όφελος που αποκόμισε το δίκτυο διαρρηκτών, στο πλαίσιο της εγκληματικής του δραστηριότητας, ξεπερνά το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα για να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους, απέφευγαν να δηλώνουν τόσο στις Αστυνομικές όσο και στις Δικαστικές Αρχές, την πραγματική τους διεύθυνση, ενώ δήλωναν συνεχώς ενώπιον των Αρχών διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, καθώς και εθνικότητας (κυρίως βουλγαρική).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση