Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες για υπόθεση εκβιασμών κατά καταστηματαρχών
Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες για υπόθεση εκβιασμών κατά καταστηματαρχών

Προφυλακιστέοι τρεις συλληφθέντες για υπόθεση εκβιασμών κατά καταστηματαρχών

Στη οδηγούνται οι τρεις φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» των κυκλωμάτων εκβιαστών που κατηγορούνται ότι δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επιβάλλοντας «χαράτσι προστασίας» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, από 300 έως 500 ευρώ, το μήνα, αποκομίζοντας συνολικά κέρδη 75.000 ευρώ, μηνιαίως.

Οι τρεις, από τους 22 συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών που φέρονται πως είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, μετά την πολύωρη απολογία τους στους ανακριτές διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και Χριστίνα Σαλάππα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Τις τρεις ομάδες εκβιαστών που εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια, φαίνεται ότι αποτελούσαν πάνω από 70 άτομα, πολλά από τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ωστόσο, η αποκάλυψη της δράσης τους, οδηγεί κάποιους απ’ αυτούς στο γραφείο των ανακριτών αφού αρχίζουν να εμφανίζονται αυτοβούλως, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους, ανά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή βλάβης και στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Η ογκώδης που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει μάλιστα καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων στις οποίες χρησιμοποιούσαν διάφορα ψευδώνυμα όπως «δάσκαλος», «στραβωμένος», «οδοντίατρος», «ζαμπόν», «τρελός», «Μούσιας» για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, οργανώνοντας εκβιάσεις και κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς. Προς το παρόν πάντως ο φόβος κρατά τα θύματα μακριά από τη Δικαιοσύνη, καθώς ελάχιστοι είναι μέχρι στιγμής οι μάρτυρες που βεβαιώνουν ότι έχουν πέσει θύματα εκβίασης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων βαρύνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη εγκληματικών ομάδων, ενώ ο τρίτος κατηγορείται για υποβοήθηση της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα, όμως, με το ισχύουν δικονομικό σύστημα, προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί μόνο για όσους εκ των κατηγορουμένων φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στην με προβλεπόμενη ποινή, τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξη. Για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, λόγω της φύσης των αδικημάτων και του ύψους της προβλεπόμενης ποινής τους, εκ του νόμου δεν μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Η έρευνα των δύο ανακριτών συνεχίζεται, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν όλα τα μέλη των τριών κυκλωμάτων εκβιαστών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση