Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Πλειοψηφούν οι γυναίκες στις αιτήσεις για ειδικούς φρουρούς στα τμήματα της Μαγνησίας
Πλειοψηφούν οι γυναίκες στις αιτήσεις για ειδικούς φρουρούς στα τμήματα της Μαγνησίας

Πλειοψηφούν οι γυναίκες στις αιτήσεις για ειδικούς φρουρούς στα τμήματα της Μαγνησίας

Πάνω από 70 έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήμα της Μαγνησίας, μετά την προκήρυξη της απόφασης στις 6 Αυγούστου για την συνολικά 1.500 ειδικών φρουρών.

Η καταληκτική υποβολής αιτήσεων είναι στις 26 Αυγούστου και η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη στα αστυνομικά τμήματα πανελλαδικά αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία, στα αστυνομικά τμήματα της Μαγνησίας, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 76 , εκ των οποίων οι περισσότερες είναι από άτομα ηλικίας περίπου 25 – 26 ετών και στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ενώ οι περισσότερες αιτήσεις ανήκουν στην Α' κατηγορία του 80% των προσλήψεων και λιγότερες στην Β' κατηγορία του 20%.

α σημειωθεί ότι οι περισσότερες αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Α.Τ. Βόλου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε 1.500.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], ήτοι χίλιες διακόσιες (1.200) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων () ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκεί του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], ήτοι τριακόσιες (300) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β' κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου ς ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 26-08-2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση