Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Παράνομο κέντρο απεξάρτησης είχε στήσει 43χρονος
Παράνομο κέντρο απεξάρτησης είχε στήσει 43χρονος

Παράνομο κέντρο απεξάρτησης είχε στήσει 43χρονος

Ένας 43χρονος Βολιώτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για λειτουργία υ υ απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και τζόγο .

Ο 43χρονος φιλοξενούσε με πληρωμή , τέσσερα παιδιά από άλλες της Ελλάδας, οι γονείς των οποίων πλήρωναν αδρά για να απεξαρτηθούν, ενώ δεν απασχολούσε επιστήμονες, που είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες για τη λειτουργία του υ, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Χρυσής Ακτής Παναγίας και Ν. Αγχιάλου και σε έλεγχο που έγινε σήμερα, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος λειτουργίας, διότι λειτουργούσε το κέντρο χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Το κέντρο βρισκόταν σε αποκομμένη από οικισμό μονο και ο 43χρονος το διαφήμιζε ως δομή που μπορεί να γίνει απεξάρτηση από ναρκωτικά αλκοόλ και τζόγο, χωρίς όμως να απασχολεί ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες και χωρίς να διαθέτει την ανάλογη άδεια που εκδίδεται μόνο από το υπουργείο Υγείας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο «κέντρο» τέσσερα παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία, οι γονείς των οποίων έστελναν τα παιδιά τους για απεξάρτηση, πληρώνοντας ποσά από 700 ως 1000 € μηνιαίως.
Ο ιδιοκτήτης, που υποστήριζε ότι στο απομονωμένο «κέντρο» τα παιδιά είναι μακριά από την και το της απεξάρτησης γίνεται ευκολότερο, έγινε γνωστό ότι έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει απεξάρτηση στα παιδιά με την εμπειρία του.

Ο 43χρονος κατηγορείται για παραβάσεις των διατάξεων περί Κέντρων Ψυχικής Υγείας και Ιδιωτικών Κλινικών και θα παραπεμφθεί αρμοδίως.

 

Συνελήφθη για βία και παράνομη οπλοχρησία

Έναν 40χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράνομη βία και παράνομη οπλοχρησία.

Επίσης , από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, συνελήφθη ένας 20χρονος Τούρκος, διότι βρισκόταν στη χ χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και σε βάρος του θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Τέλος σε βάρος ενός 60χρονου Βολιώτη σχηματίστηκε από το , για ενδοοικογενειακή βία, μετά από καταγγελία της 42χρονης συζύγου του.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της την χτύπησε με μπαστούνι στο μέτωπο, λόγω προσωπικών διαφορών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση