Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας
Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας

Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας

Η διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς και η των αστυνομικών Τμημάτων Βόλου και Ν. Ιωνίας, περιλαμβάνονται στις που προτείνονται στο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης Αστυνομικά Τμήματα μετονομάζονται σε Α.Τ. Βορείου Πηλίου, αυτό της Ανακασιάς, Νοτίου Πηλίου, αυτό των Μηλεών και , το Α.Τ. Βελεστίνου.

Τα Α.Τ. Βόλου και Ν. Ιωνίας συγχωνεύονται σε ένα Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Βόλου) που θα στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο, στο ισόγειο του οποίου σήμερα στεγάζεται το Α.Τ. Ν. Ιωνίας και βρίσκονται τα κρατητήρια.

Ακόμη, μετονομάζονται σε Α.Τ. Νοτίου Πηλίου το Α.Τ. Μηλεών, σε Βορείου Πηλίου το Α.Τ. Περιφέρειας (Ανακασιά), ενώ παραμένει σε λειτουργία ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με το Προεδρικού Διατάγματος, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας υποβιβάζεται σε Σταθμό, ενώ στα Αστυνομικά Τμήματα Σκιάθου και Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων, για να εξυπηρετούνται οι και οι επισκέπτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου,

β. ,

γ. Τμήμα Τροχαίας Βόλου,

δ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. ,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα ,

η. Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου,

θ. Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και

ι. Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

  1. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο ,

β. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σκιάθου (Π.Χ.Δ.), ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου,

γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και

δ. ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

  1. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην των περιπτώσεων δ΄ και ε΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Αλμυρού του δήμου Αλμυρού και η δημοτική ενότητα Ιωλκού του δήμου Βόλου, αντίστοιχα.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση