Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας
Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας

Παραμένει ο Α.Σ. Ζαγοράς, συγχωνεύονται A.T. Βόλοy και Ν. Ιωνίας

Η διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζς και η των αστυνομικών Τμημάτων Βόλου και Ν. Ιωνίας, περιλαμβάνονται στις αλλαγές που προτείνονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης Αστυνομικά Τμήματα μετονομάζονται σε Α.Τ. Βορείου Πηλίου, αυτό της Ανακασιάς, Νοτίου Πηλίου, αυτό των Μηλεών και Ρήγα Φεραίου, το Α.Τ. Βελεστίνου.

Τα Α.Τ. Βόλου και Ν. Ιωνίας συγχωνεύονται σε ένα (Α.Τ. Βόλου) που θα στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο, στο ισόγειο του οποίου σήμερα στεγάζεται το Α.Τ. Ν. Ιωνίας και βρίσκονται τα κρατητήρια.

Ακόμη, μετονομάζονται σε Α.Τ. Νοτίου Πηλίου το Α.Τ. Μηλεών, σε Βορείου Πηλίου το Α.Τ. Περιφέρειας (Ανακασιά), ενώ παραμένει σε λειτουργία ο Αστυνομικός Σταθμός Ζς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας υποβιβάζεται σε Σταθμό, ενώ στα Αστυνομικά Τμήματα Σκιάθου και Σκοπέλου θα λειτουργεί Γραφείο Διαβατηρίων, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας ς λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου,

β. ,

γ. Τμήμα Τροχαίας Βόλου,

δ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. ς,

ε. Βορείου Πηλίου,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου,

η. Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου,

θ. Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και

ι. Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

  1. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

α. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο ,

β. ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σκιάθου (Π.Χ.Δ.), ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου,

γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και

δ. ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

  1. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην των περιπτώσεων δ΄ και ε΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Αλμυρού του δήμου Αλμυρού και η δημοτική ενότητα του δήμου Βόλου, αντίστοιχα.
"Αλιεύοντας" την είδηση