Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ωρολογιακή βόμβα στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη
Ωρολογιακή βόμβα στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη

Ωρολογιακή βόμβα στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το βιβλιοπωλείο του αροέδρου της Ν.Δ. Αδ. εωργιάδη στην Κηφισιά.

Αγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του καταστήματος αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου. Είχε προηγηθεί , στις 2.20 τα ξημερώματα, στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι στην είσοδο του καταστήματος στη λεωφόρο Κηφισίας 263 έχει τοποθετηθεί βόμβα. Εδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών προκειμένου η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή. «Δεν πρόκειται για φάρσα», φέρεται να είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Αστυ απέκλεισαν το σημείο και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε περιορισμένης ισχύος έκρηξη. Οι πυροτεχνουργοί βρήκαν και περισυνέλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού και συγκεκριμένα: οκτώ γκαζάκια βουτανίου από τα οποία μόνο 4 είχαν εκραγεί, ένα μπιτόνι με βενζίνη, ρολόι συνδεδεμένο με μπαταρία, σπίρτα και που κατέληγαν στο δοχείο με το εύφλεκτο υγρό. Παρόμοιους μηχανισμούς είχαν τοποθετήσει το 2009 σε εκκλησίες στην και στον Πειραιά τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο μεταλλικό πλέγμα ασφαλείας στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου. Την για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. «Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Ν.Δ. και των στελεχών της θα πέσουν στο κενό», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., ενώ το συμβάν καταδίκασε και ο . Ο ίδιος ο Αδωνις εωργιάδης σχολίασε μέσω Διαδικτύου, «οι Συριζαίοι μου πετάνε λάσπη και οι “” μου βάζουν βόμβες».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση